Παρασκευή 30.09.2022
More

  ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ -Στόχος η καθημερινή βελτίωση της ζωής του δήμου

  Τους δημότες του Δ. Κόνιτσας ενημερώνει ο δήμος, σχετικά με τις υπηρεσίες και τις προμήθειες καθημερινότητας των ετών 2020 – 2022

  Τους δημότες του Δήμου Κόνιτσας ενημερώνει μέσα από σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος, σχετικά με τις υπηρεσίες και τις προμήθειες καθημερινότητας των ετών 2020 – 2022, οι οποίες έχουν υλοποιηθεί από την παρούσα διοίκηση του Δήμου, από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής και αφορούν τους τομείς ύδρευσης – αποχέτευσης μέσω συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων (Πρόγραμμα ΣΑΤΑ – Λειψυδρία), παραθέτοντας ενδεικτικά τα ακόλουθα στοιχεία. Πρόκειται για έργα που διακρίνονται για το έντονο αποτύπωμα στην ποιότητα ζωής των δημοτών και καταδεικνύουν, σε πολλές περιπτώσεις, στοχευμένες κινήσεις, ώστε να κλείσουν «πληγές ετών», όπως σημειώνει.

  Ο δήμαρχος και η παράταξη που ασκεί τη διοίκηση του δήμου κατέβαλαν προσπάθειες για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και οι ελλείψεις που κληροδοτήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, που δημιούργησε η πανδημία, για πρώτη φορά εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν έργα καθημερινότητας σε σύνολο 2.064.570,64 ευρώ, καταμερισμένα σε όλες τις Κοινότητες του δήμου και στην πόλη της Κόνιτσας, με μελέτες που, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εκπονήθηκαν επί της παρούσας δημαρχιακής περιόδου και δημοπρατήθηκαν ή ανατέθηκαν άμεσα.

  Επιπλέον, με νεότερη ανακοίνωση θα γίνει ενημέρωση για έργα και παρεμβάσεις που αφορούν άλλες πηγές χρηματοδότησης (Φιλόδημος – Α. Τρίτσης – Πράσινο Ταμείο – Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κλπ).

  «Σαφώς οι συνθήκες δεν είναι πάντοτε ευνοϊκές και κάποιες φορές υπάρχουν χρονικές υστερήσεις σε στόχους που έχουμε θέσει. Ωστόσο, θα δείξουμε την ίδια ευθύνη και στη συνέχεια για τη συνεχή ενεργοποίηση του δήμου, ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, τη στήριξη της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση, γενικά, της ποιότητας ζωής των δημοτών», καταλήγει κλείνοντας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ