Παρασκευή 23.02.2024
More

  Δήμος Ζίτσας- Άμεση παρέμβαση και αποκατάσταση των κατολισθήσεων

  Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δήμου Ζίτσας και της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων – καταπτώσεων που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

  Μηχανήματα του Δήμου, της Περιφέρειας, καθώς και μισθωμένα ιδιωτών εργάστηκαν πυρετωδώς σε σημεία του Εθνικού, του Επαρχιακού και του Δημοτικού Οδικού Δικτύου, όπου παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις, αλλά και καταπτώσεις δένδρων διασφαλίζοντας άμεσα την απρόσκοπτη πρόσβαση στα χωριά και τους οικισμούς.

  Ειδικότερα, αντιμετωπίστηκαν προβλήματα στις Κοινότητες Βουτσαρά, Εκκλησοχώρι, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Ράϊκο και στους οικισμούς Σακελαρικό και Κουρνόραχη.

  Σημαντική ήταν και η συνδρομή των ανδρών της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που καθάρισαν το οδόστρωμα ρίχνοντας ποσότητες νερού και έκοψαν δέντρα που είχαν πέσει και εμπόδιζαν την κυκλοφορία οχημάτων, ενώ η παρουσία οχήματος και αστυνομικών του Α.Τ. Ζίτσας διευκόλυνε τόσο το έργο των συνεργείων όσο και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

  Υπενθυμίζεται, πως  λόγω των εορτών η κίνηση των οχημάτων αναμένεται να είναι  αυξημένη γι’ αυτό εφιστάται σε όλους όσους χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο να είναι προσεκτικοί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ