Πέμπτη 20.06.2024
More

  ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ- Προτάσεις στο ΕΣΠΑ για έργα αποχέτευσης 5 εκατ. ευρώ

  Την υποβολή προτάσεων ένταξης και χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ έργων αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο του οικισμού της Ελεούσας, καθώς και για τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης.

  Ειδικότερα, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή προτάσεων ένταξης και χρηματοδότησης των πράξεων:

  · «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Οικισμού Δ.Κ. Ελεούσας – Β’ Φάσης»  προϋπολογισμού 2.745.000ευρώ και

  · «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Τμήματος Οικισμού Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη» προϋπολογισμού 2.577.000ευρώ

  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος», στην Πρόσκληση με τίτλο: «Επενδύσεις στη Διαχείριση Λυμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου» για τον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη», με Θεματικό Στόχο 6: «Διαφύλαξη και Προστασία του Περιβάλλοντος και Προώθηση της Αποδοτικότητας των Πόρων».

  «Είναι έργα που με την υλοποίησή τους αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και προστατεύουν το περιβάλλον», ανέφερε ο Δήμαρχος, Μιχάλης Πλιάκος, στην εισήγησή του και διευκρίνισε: «το αποχετευτικό στον Άγιο Ιωάννη αποτελούσε ένα δίκαιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων, που αν και έχουν στα όρια τους το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δεν υπήρχε δίκτυο για να συνδέσουν τα σπίτια τους. Ενώ, σε ότι αφορά στο έργο της Ελεούσας έρχεται να διασφαλίσει με την κατασκευή του την προστασία των γεωτρήσεων που υδρεύουν ολόκληρη την πόλη».

  Το πολιτιστικό κέντρο Λιγοψάς

  Στην ίδια συνεδρίαση μεταξύ άλλων, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας με ιδιαίτερη ικανοποίηση έκανε ομόφωνα αποδεκτή την ένταξη αποπεράτωσης του Πολιτιστικού Κέντρου Λιγοψάς, συνολικού προϋπολογισμού 219.000ευρώ, στο  Πρόγραμμα “Leader” Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, καθώς έτσι δρομολογείται η υλοποίηση ενός έργου που εκκρεμούσε επί σειρά ετών (από τον πρώην Δήμο Εκάλης ακόμη) καλύπτοντας με την κατασκευή του  τις ανάγκες σε κτιριακές υποδομές των Αδελφοτήτων,  των Συλλόγων και της τοπικής κοινότητας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ