Τετάρτη 03.03.2021
More

  Δημοτικό συμβούλιο- Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

  Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου

  Με την καθιερωμένη πια και απαραίτητη, ελλείψει άλλου φορέα, υγειονομική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στα Γιάννενα ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου.

  Μετά από αρκετό καιρό με λίγα κρούσματα, τα Γιάννενα επέστρεψαν από την Πέμπτη με αριθμούς που έφτασαν την Κυριακή στα 10 και τον κ. Ελισάφ να απευθύνει έκκληση για τήρηση των μέτρων. Η εικόνα, ωστόσο, στα νοσοκομεία της περιοχής είναι εμφανώς βελτιωμένη και στο ΠΓΝΙ νοσηλεύονται 12 ασθενείς με covid-19 ενώ στο Χατζηκώστα μόλις δύο. Στη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ νοσηλεύονται 4 άτομα και μόλις ένας ασθενής στο Χατζηκώστα.

  Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία του εμβολιασμού από τα τρία κέντρα, στα οποία γίνονται μέχρι στιγμής τα εμβόλια, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων στα Γιάννενα να ξεπερνά σήμερα Δευτέρα τις 4.500 άτομα.

  Σημείωσε ότι τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στα 53 και υπογράμμισε ότι από την Τετάρτη καταγράφεται αύξηση, γεγονός που επιβάλλει την αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους.

  Λοιπά θέματα

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση τέθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, στην διεκδίκηση ακίνητων και ειδικότερα του στρατοπέδου Βελισσαρίου, την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου και την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας που έχει πληγεί από την πανδημία.

  Ο δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ, στην δευτερολογία του επικέντρωσε στο αίτημα για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, θέμα που τέθηκε από την κ. Καλογιάννη.

  Αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και τόνισε ότι η πρόταση αξιοποίησης είναι αυτή που περιλαμβάνεται στο Ρυθμιστικό, δηλαδή η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

  «Η παραχώρηση του στρατοπέδου είναι ένα διαχρονικό αίτημα στην πόλη το οποίο καταθέσαμε στον Πρωθυπουργό. Το συζητήσαμε με τον Υπουργό Άμυνας και η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο παραχώρησης στην παρούσα φάση. Είναι σημαντικό ότι δεν εγκαταλείπουμε και ότι όσο ευρύτερο μέτωπο δημιουργείται τόσο καλύτερο είναι», ανέφερε ο Δήμαρχος.

  Σχετικά με το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, ανέφερε ότι ο Δήμος το διεκδικεί παρόλες τις έντονες γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της αρχικής παραχώρησης στην Αποκεντρωμένη.

  Όσον αφορά τη διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έγκαιρα θα υποβάλλει τις προτάσεις και σημείωσε ότι κάθε πρόταση από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ευπρόσδεκτη.

  Ο αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας απάντησε σε τοποθετήσεις σχετικά με την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία επισημαίνοντας ότι και οι δύο δέσμες μέτρων που αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο εφαρμόζονται με συνέπεια.

  Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος απάντησε σχετικά με την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, σημειώνοντας ότι η διαχειριστική μελέτη έχει υποβληθεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η μελέτη έχει δοθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Έντονες βροχοπτώσεις

  Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας και με την ιδιότητα του Καθηγητή Μετεωρολογίας έκανε γνωστό ότι το ύψος των βροχοπτώσεων που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα ξεπερνά κατά 250% τον μέσο όρο του μήνα.

  Η αυριανή μέρα αναμένεται να είναι δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών, γεγονός που θέτει τον μηχανισμό της ΔΕΥΑΙ σε εγρήγορση.

  Ο κ. Μπαρτζώκας απευθυνόμενος στους πολίτες ζήτησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ