Τετάρτη 25.11.2020
More

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου

  Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την περίοδο 2020-2023 και το σχέδιο δράσης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

  Το Επιχειρησιακό μετά από την διαβούλευση που προηγήθηκε εξειδικεύτηκε σε δράσεις και φάσεις.

  Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα και δράσεις όπως και τις χρηματοδοτικές πηγές για την υλοποίησή τους.

  «Το Επιχειρησιακό αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο του Δήμου το οποίο θα τροποποιείται, θα εμπλουτίζεται και θα επικαιροποείται ανάλογα με τα χρηματοδοτικά προγράμματα», τόνισε ο Δήμαρχος.

  Τον τρόπο σύνταξης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ανέλυσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Κωνσταντίνος Σούλης ενώ την πολιτική εξειδίκευση έκανε η αντιδήμαρχος προγραμματισμού Νατάσα Τύρου – Ούζα.

  Όπως ανέφερε η κ. Τύτου- Ούζα η προσέγγιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020-2023 σχετίζεται με την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Ιωαννιτών και αποτυπώνονται σε 4 πυλώνες:

  I. Καθημερινότητα: οπού το μεγαλύτερο φάσμα των δράσεων αφορούν στη βελτίωση των υποδομών της πόλης μας, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αιτήματα των πολιτών και φορέων σχετικά με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητα τους.

  II. Κοινωνική προστασία: όπου μεγάλη σημασία δίνεται  σε δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική μέριμνα του δήμου, με την προστασία και την ενίσχυση των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ειδικά μέσα στις σημερινές συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειες της πανδημίας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

  III. Εξωστρέφεια και πολιτισμός: όπου μέσα στην ιδιόμορφη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενισχύονται οι δράσεις που προωθούν την προβολή της πόλης των Ιωαννίνων σαν ένα τουριστικό brand name, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη στήριξη εκδηλώσεων σε όλο το φάσμα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων

  IV. Ψηφιακή διακυβέρνηση: όπου σημαντικός πυλώνας δράσεων είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του δήμου που στοχεύει τόσο στην ενίσχυση των εσωτερικών διαδικασιών,  όσο και στην ποιοτική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης πολιτών.

  dapanes_dim_simvoulio

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  21 νέα κρούσματα στην Ήπειρο-16 στα Ιωάννινα

  Στα 21 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  2.135 νέα κρούσματα-Ρεκόρ με 565 διασωληνωμένους, 101 νεκροί

  Μια ακόμη θλιβερή ημέρα στη χώρα μας καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 101 νεκρούς, 2.135 νέα κρούσματα κορωνοϊού

  Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ

  Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη σημερινή τηλεδιάσκεψη

  Στ. Πέτσας: Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό

  Απίθανο το ενδεχόμενο άρσης του lockdown στις 1 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.