Δευτέρα 20.09.2021
More

  «Δίνες και Ευθύνες» και απαντήσεις για την εποχή των μνημονίων

  Συνέντευξη τύπου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στο θεατράκι Σκάλας, έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Λούκα Κατσέλη

  «Μεγάλη είναι η χαρά μου για την παρουσίαση του βιβλίου μου εδώ στα άγια χώματα», είπε η Λούκα Κατσέλη, μιλώντας για το βιβλίο της που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα το απόγευμα στο μικρό θεατράκι στη Σκάλα.

  Η Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι ο στόχος του βιβλίου είναι να απαντήσει σε μεγάλα βασανιστικά ερωτήματα όπως: «μπορούσε να έχει αποφευχθεί η κρίση και να μη μπούμε στα μνημόνια με την ακραία λιτότητα; Τελικά τι ρόλο έπαιξαν τα πρόσωπα; Έχουμε βγάλει συμπεράσματα από ό,τι συνέβη;»

  «Νομίζω ότι δεν έχει γίνει ο δημόσιος διάλογος. Η αλήθεια δεν είναι μονοδιάστατη. Είναι σημαντικό να βγάλουμε τα γυαλιά και να δούμε το βασικό αίτιο της κρίσης που δεν έχει λυθεί, το οποίο είναι η παραγωγική αποσάθρωση της χώρας. Όταν δεν έχεις αντιμετωπίσει τα θέματα και δεν έχουν γίνει οι επενδύσεις που έπρεπε, τότε γίνεσαι έρμαιο των αγορών. Ξεκίνησε πριν χρόνια, συνεχίστηκε και δεν προσέξαμε την παραγωγική μας βάση και την ανταγωνιστική μας δράση. Χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν είμαστε καλοί στην υλοποίηση και στην ανάπτυξη. Δεν αρκούν τα οριζόντια μέτρα. Πρέπει σε κάθε περιφέρεια να δούμε τις τοπικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις, να οργανωθούμε για την ανάπτυξη, να αλλάξουμε τον τρόπο που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα. Δεν έχουμε κουλτούρα παρακολούθησης και αξιολόγησης ενός αποτελέσματος. Εάν ρωτήσεις έναν υπουργό, δεν ξέρει να εξηγήσει τι έχει γίνει. Ανάπτυξη δεν είναι να αυξηθεί απλά το εισόδημα, αλλά να επικρατεί γενικά ευημερία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Κατσέλη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ