Δευτέρα 27.06.2022
More

  Δράσεις και εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο Πάρκο Πυρσινέλλα

  Το ΚΚΕ Ιωαννίνων καλεί σε μια σειρά από δράσεις που διοργανώνει το Σάββατο στο Γιαννιώτικο Σαλόνι.

  Από τις 10 το πρωί το πρόγραμμα ξεκινά με καθαρισμό και συνεχίζεται στις 12.00 το μεσημέρι  με έναρξη αθλητικών δραστηριοτήτων.

  Στις 19.00 διοργανώνεται και συζήτηση στο χώρο του πάρκου με θέμα «Πάρκο Πυρσινέλλα, ανοιχτό για το λαό και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα», ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχει μουσικές και παιχνίδια για μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά.

  Οι δράσεις διοργανώνονται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του κόμματος: «Με αφορμή την πλήρη εγκατάλειψη χώρων πράσινου της πόλης, μεταξύ αυτών και του Γιαννιώτικου Σαλονιού (Πάρκο Πυρσινέλλα) με πλήρη ευθύνη των εκάστοτε τοπικών αρχών και των επικείμενων σχεδίων τους να τους παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο, θυμίζουμε:

  «Ότι το Γιαννιώτικο Σαλόνι έπειτα από 10 χρόνια εγκατάλειψης από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, άνοιξε ξανά και γέμισε με νεολαία μόνο στα πλαίσια του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ, τον Ιούλιο 2017. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ το καθάρισαν, φρόντισαν για την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση του, το οργάνωσαν και το λειτούργησαν μέσα σε λίγες μόνο μέρες, φιλοξενώντας χιλιάδες νέους κατασκηνωτές από όλη την Ελλάδα. Μέσα στο χώρο εκτός από την κατασκήνωση, οργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικά δρώμενα, ομιλίες, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και μεγάλες συναυλίες. Όπως θα έπρεπε να λειτουργεί όλο το χρόνο», ανέφεραν.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση για το Πάρκο, απαιτείται αποκλειστική, σταθερή και επαρκής κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία του όλο το χρόνο, ώστε να είναι ανοιχτό για το λαό και κλειστό για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.  Έκτακτη χρηματοδότηση για τις άμεσες ανάγκες, ώστε να μπορούν οι Γιαννιώτες και τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση από το καλοκαίρι. Πρόσληψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τη λειτουργία, συντήρηση και φύλαξή του. Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας του πάρκου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ