Δευτέρα 27.06.2022
More

  Δράση από τον «Αστρολάβο» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

  Οι μαθητές του σχολείου, μέσα από αυτή την δράση έμαθαν για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης

  Μια ενδιαφέρουσα δράση από τον Σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, “Αστρολάβος”, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας και το Δήμο Αρταίων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην εαρινή ισημερία στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.

  Οι μαθητές του σχολείου, μέσα από αυτή την δράση έμαθαν για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης, αναπαριστώντας το πείραμα του Μαθηματικού Ερατοσθένη, διευθυντή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Παρατήρησαν τον ήλιο με την βοήθεια τηλεσκοπίου και έμαθαν χρήσιμα πράγματα για την λειτουργία του, ενημερώθηκαν για τη μέτρηση του χρόνου, υπό την σκιά του ιστορικού ρολογιού του κάστρου της Άρτας, στην πλατεία του ρολογιού, όπου σήμερα είναι η αυλή του σχολείου τους.

  Δεν έλειψαν όμως και οι διαγωνισμοί ζωγραφικής που χάρισαν στα παιδιά πλούσια δώρα, ενώ τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν στην Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας Γιάννης Μόραλης, όταν υπάρξει η δυνατότητα.

  Απενεμήθη επίσης από τον Δήμαρχο Αρταίων και τον Σύλλογο “Αστρολάβος” τιμητική βράβευση στον Σπύρο Τρομπούκη ωρολογοποιό-αργυροχόο, τον άνθρωπο που η ζωή του όλη είναι συνυφασμένη με το ρολόι του κάστρου, διότι για περισσότερα από 40 χρόνια, κάθε οχτώ ημέρες το κούρδιζε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ