Κυριακή 23.06.2024
More

  Δύο συλλήψεις για παράνομο κυνήγι μπεκάτσας

  Συνελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου

  Δύο άτομα που ασκούσαν παράνομη θήρα, σε καρτέρι μπεκάτσας, συνελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στα Ιωάννινα και την Κέρκυρα αντίστοιχα, τις τελευταίες ημέρες.

  Στην πρώτη περίπτωση, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στο πλαίσιο περιπολίας στην Τ.Κ Λογγάδων του Δ. Ιωαννιτών, εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα μπεκάτσας (καρτέρι), πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου, όπως προβλέπεται, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι έφερε παραποιημένο όπλο, με δυνατότητα χρήσης περισσότερων από τρία φυσίγγια και δε διέθετε άδεια θήρας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

  Σε ένα παρόμοιο περιστατικό στην περιοχή «Κάβος» του Δ. Νότιας Κέρκυρας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε ένα άτομο, να ασκεί παράνομη θήρα μπεκάτσας (καρτέρι), επίσης πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου. Σε βάρος του ατόμου υποβλήθηκε μήνυση, επιπλέον και για το αδίκημα της άρνησης παράδοσης του όπλου, ενώ κατασχέθηκε η άδεια θήρας.

  Τέλος, σε ένα τρίτο περιστατικό στο οποίο επιλήφθηκε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Τ.Κ Μουζακαίων του Δ. Ιωαννιτών εντοπίστηκε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα αγριόχοιρου εντός κατοικημένης περιοχής, ως μέλος ομάδας κυνηγών τριχωτών θηραμάτων, χωρίς να διαθέτει όμως άδεια θήρας.

  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη άσκηση θήρας, ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια που είχε μαζί του, καθώς και μία συσκευή VHF.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ