Σάββατο 08.05.2021
More

  Δύσκολη η κατάσταση για τους οδηγούς Ταξί

  Από τους επαγγελματίες που είναι αδύνατον να αποφύγουν τον συγχρωτισμό με πολλούς πολίτες στη διάρκεια της ημέρας, οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τη μείωση του μεταφορικού έργου, αλλά και τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού από τους χρήστες των αυτοκινήτων τους.

  Το σύνολο σχεδόν των οδηγών ταξί χρησιμοποιεί απολυμαντικά και αντισηπτικά μετά από κάθε επαφή και συναλλαγή, ωστόσο ο αριθμός των πελατών τους οποίους καλούνται να μεταφέρουν δημιουργεί συνεχώς διαφορετικές καταστάσεις.

  Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ιωαννίνων Μιχ. Ψήνας έκανε λόγο για μία δύσκολη κατάσταση και για τους οδηγούς, αλλά και για το σύνολο των πολιτών σε επίπεδο ατομικής υγείας, χρειάζεται όμως υπομονή και ψυχραιμία για την αποφυγή πανικού που θα δημιουργήσει ακόμη δυσκολότερες καταστάσεις.
  «Προς το παρόν είναι ευτύχημα ότι δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα στην περιοχή και αυτό φαίνεται πως λειτουργεί ενθαρρυντικά στην ψυχολογία του κόσμου.

  Από την άλλη όμως η κίνηση έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις και αυτό θα γίνει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Ψήνας, που τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και τις απώλειες που καταγράφονται στο τζίρο των επιχειρήσεων.
  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ