Κυριακή 26.05.2024
More

  ΕΦΚΑ: Στα όρια ασφαλείας η λειτουργία των υπηρεσιών

  Οι ελλείψεις προσωπικού και η καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό των υποδομών αποτελούν τα βασικά προβλήματα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως επισημάνθηκε κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του 29ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων που πραγματοποιείται στα Γιάννενα.

  Οι τελευταίες προσλήψεις που έγιναν στον ΕΦΚΑ χρονολογούνται πριν το 2010 και όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια των εργασιών, σε περίπτωση που δεν προκηρυχθούν και δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις, την επόμενη δεκαετία περισσότεροι από το 50% του προσωπικού θα έχουν επίσης συνταξιοδοτηθεί.

  Αυτό θα έχει ως συνέπεια την πλήρη αδυναμία κάλυψης των αναγκών για τους ασφαλισμένους με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και για τους ίδιους αλλά και για το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών που παρέχονται σήμερα από τον ΕΦΚΑ. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΦΚΑ Χαράλαμπος Λυμπεράς και ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Νικολόπουλος – Μαργιώλης αναφέρθηκαν στα βασικά προβλήματα του ΕΦΚΑ κάνοντας λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού αλλά και απαρχαιωμένες υποδομές.

  «Πάγια θέση μας είναι πως οι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ μπορούν και πρέπει να έχουν τις υπηρεσίες που προβλέπεται από τον Οργανισμό και όχι από τους ιδιώτες. Απαιτείται όμως ενίσχυση του προσωπικού και βελτίωση των υποδομών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυμπεράς.

  Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα καταστήματα του ΕΦΚΑ στην Ήπειρο ενώ στη διάρκεια του Συνεδρίου τέθηκε υπόψιν και της Ομοσπονδίας αλλά και του διοικητή του ΕΦΚΑ το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στα Ιωάννινα μετά τη μεταστέγαση της Β’ Τοπικής Διεύθυνσης από το κέντρο της πόλης στην Ελεούσα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΚΑ Ηπείρου Μιχάλης Κολιός είναι καθημερινή η ταλαιπωρία δεκάδων ασφαλισμένων, κάποιοι εκ των οποίων με σοβαρά προβλήματα υγείας που χρειάζεται να μετακινηθούν από την αντίθετη πλευρά της πόλης ή του λεκανοπεδίου για να εξυπηρετηθούν.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ