Δευτέρα 22.07.2024
More

  Έφυγε από τη ζωή ο Ελευθέριος Καλογιάννης

  Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ελευθέριος Καλογιάννης, επί σειρά ετών και σε διάφορες χρονικές περιόδους, βουλευτής Ιωαννίνων, από τις πρώτες εκλογές μετά την πτώση της δικτατορίας την περίοδο 1974-1977 με τη Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια από το 1981 έως το 1989 και στη θητεία 1990-1993, όταν και ολοκλήρωσε την κοινοβουλευτική του διαδρομή. Το 1994 έθεσε υποψηφιότητα ως Νομάρχης Ιωαννίνων χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Ο Ελ. Καλογιάννης γεννήθηκε το 1930 στους Χουλιαράδες του δήμου Βορείων Τζουμέρκων σήμερα και φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή και στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

  Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων.

  Ο Πρόεδρος της Βουλής

  Το παράδειγμα μίας ζωής γεμάτης με προκοπή και προσφορά, άφησε ο Λευτέρης Καλογιάννης, αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας.
  «Ξεκινώντας από τους Χουλιαράδες των Τζουμέρκων και την σκληραγωγία του πατρικού καρβουνιάρικου ακολούθησε, μετά τη Ζωσιμαία, ανώτερες τεχνικές σπουδές στην Αθήνα που τον έκαναν έναν πολύ πετυχημένο αλλά και γενναιόδωρο σε προσφορά ιδίως στα μακρινά χωριά του Νομού μας εργολάβο δημοσίων έργων.
  Πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής Ιωαννίνων στις πρώτες Μεταπολιτευτικές εκλογές του 1974 και ακολούθησαν άλλες τέσσερις εκλογές του μέχρι το 1993 αφήνοντας ένα δημιουργικό αποτύπωμα για τον τόπο. Δυναμικός, πείσμων όσο και τεκμηριωμένος διεκδικητής για τα Γιάννινα χειρίστηκε με επιτυχία τα Ηπειρωτικά ζητήματα.
  Το τελευταίο ίσως από τα γραπτά του, που ήταν πολλά, έχει τον τίτλο «Η Οδύσσεια μου».
  Εδώ λοιπόν σήμερα η «Οδύσσειά» του ολοκληρώνεται έπειτα από μια πολυκύμαντη, δραστήρια αλλά και στοχαστική ζωή. Το παράδειγμα του θα μας θυμίζει πως η ζωή κατακτιέται και δικαιώνεται συγχρόνως όταν η προσπάθεια για προκοπή και προσφορά είναι συνεχής και γνήσια.
  Στην σύζυγό του Ευτυχία, στα παιδιά του Σταύρο, Ειρήνη και Τατιάνα στα εγγόνια και τα δισέγγονά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

  Ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων

  Ο δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων Νικ. Βαϊτσης σε δήλωσή του αναφέρει:

  «Με θλίψη αποχαιρετώ τον Τζουμερκιώτη Ελευθέριο Καλογιάννη, ο οποίος τιμήθηκε επί σειρά ετών με την ψήφο των πολιτών για να τους εκπροσωπήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Ελευθέριος Καλογιάννης ήταν γεννημένος στους Χουλιαράδες του δήμου Βορείων Τζουμέρκων και έδειχνε πάντα την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τον τόπο καταγωγής του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ