Παρασκευή 02.06.2023
More

  Εγκαίνια την Τρίτη για το PET/CT στο ΠΓΝΙ (φωτό)

  Την προσεχή Τρίτη 28 Μαρτίου στις 13.00 θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια έναρξης λειτουργίας του πλήρους συστήματος τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET/CT), που εγκαταστάθηκε και θα λειτουργεί στο εξής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

  Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας, πιθανότατα με την εκπροσώπηση της αναπλ. Υπουργού κας Γκάγκα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να παραστεί τελικά και ο Υπουργός Θαν. Πλεύρης, αν και την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

  Επίσης, θα παρευρίσκεται εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», που έχει κάνει τη δωρεά του μηχανήματος, όπως και άλλων αντίστοιχων σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Μόλις πριν λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μίας αντίστοιχης Μονάδας στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

  Το epirusonline παρουσιάζει σήμερα σε αποκλειστικότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τους χώρους της Μονάδας που θα λειτουργεί στο εξής το PET/CT και από το χώρο όπου έχει εγκατασταθεί το μηχάνημα, με τα συνεργεία του ΠΓΝΙ να εργάζονται πυρετωδώς για την προετοιμασία του χώρου για τα εγκαίνια.

  Ως προς τη λειτουργία του μηχανήματος και συνολικά του Τμήματος, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κάλυψης των απαιτούμενων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού και εκτιμάται, ότι η λειτουργία του PET/CT  θα ξεκινήσει από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ