Σάββατο 20.07.2024
More

  Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Αρσακείου Ιωαννίνων

  Σε εγκάρδια, εορταστική ατμόσφαιρα ενώπιον εκατοντάδων ατόμων της τοπικής κοινωνίας πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Αρσακείου Ιωαννίνων.

  To νέο κτήριο κατασκευάστηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και συμπληρωματική χρηματοδότηση της Φ.Ε. Το νέο υπερσύγχρονο κτήριο ακολουθεί την αρχιτεκτονική του αρχικού κτηρίου και ανήκει στην κατηγορία των χαρακτηρισμένων ως «πράσινων» κτηρίων.

  Το κτήριο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος απηύθυνε εμπνευσμένο χαιρετισμό κατά την έναρξη της τελετής.

  Μετά τον σύντομο χαιρετισμό από την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Λίνα Γιωτάκη, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος μίλησε για την ανάπτυξη, τις καινοτόμες δράσεις και τη δημιουργική παρουσία του Αρσακείου στα Ιωάννινα. Στη συνέχεια επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Βουλής και στην εκπρόσωπο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

  Η σύντομη εμφάνιση της χορωδίας μαθητών του Σχολείου στο τέλος της σεμνής τελετής, οι οποίοι ερμήνευσαν τραγούδια υπό τη διεύθυνση της συντονίστριας Μουσικής κ. Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη, μετέφερε στους παρευρεθέντες το χαρούμενο κλίμα της σχολικής πραγματικότητας των Αρσακείων Σχολείων Ιωαννίνων.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, η Επόπτρια των Σχολείων, ο Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Συντονιστές Μαθημάτων, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία Κεφάλα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας κ.  Σεραφείμ Λιάπης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένη Ακονίδου, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Ηπείρου κ. Β. Μουσελίμης και Ιωαννίνων Γ. Αζέλης, οι πρώην δήμαρχοι Ν. Γκόντας και Ευ. Πήχας, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κ. Σιαράβας, Στ. Τσιάρα, Αγ. Νάκου, Γ.  Μητροκώστα, Ηλ. Γκαρτζονίκας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Φ, Βάββας, κ. Γ. Αθανασίου-Μαμακή, οι πρώην Πρυτάνεις Κ. Γάτσιος και Γ. Καψάλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Καθ. Αρ. Μπαρτζώκας, Δημοτικοί Σύμβουλοί, η Διευθύντρια Δ/βθμιας Εκπαίδευσης Στ. Λογοθέτη, η Διευθύντρια Π/βθμιας Εκπαίδευσης κ. Μ. Γιαννακού, η Πρόεδρος της ΕΗΜ καθ. Αικ. Λιάμπη, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή κ. Ναπ. Μάργαρης, ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Ι. Νικολόπουλος, ο Διοικητής του ΓΝΙ «Γ. Χατζηκώστα» κ. Σπ. Δερδεμέζης, Πανεπιστημιακοί, Διευθυντές Σχολείων των Ιωαννίνων, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, οι εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών του Σχολείου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ