Δευτέρα 03.08.2020
More

  Εγκατάσταση δεξαμενών και χρήση υγραερίου στο ΠΓΝΙ

  Η διοίκηση του ΠΓΝΙ παραθέτει τα υπηρεσιακά έγγραφα και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί σχετικά με την εγκατάσταση δεξαμενών και χρήση υγραερίου στο νοσοκομείο για τις ενεργειακές ανάγκες του.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

  Πέραν όλων των άλλων η ετήσια οικονομική ωφέλεια από την επένδυση αυτή ανέρχεται στις 700.000 € ετησίως, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει ουσιαστικά στην απομείωση της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων το οποίο υποφέρει σημαντικά κατά τους χειμερινού μήνες.

  Η επένδυση αυτή προσκρούει στην αδυναμία των Υπηρεσιών της Πολεοδομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να χορηγήσουν τις σχετικές άδειες ερμηνεύοντας με διαφορετικό τρόπο τις ισχύουσες διατάξεις, σε αντίθεση με την Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου–Δυτικής Μακεδονίας.

  Το αίτημα του Νοσοκομείου υιοθετεί και η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία με σχετικό έγγραφό του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη, αιτείται την θεσμική επίλυση του προβλήματος.

  Η λύση του προβλήματος εστιάζεται στο να υπάρξει διευκρινιστική Εγκύκλιος ή Υπουργική Απόφαση, ώστε τα μεγάλα Νοσοκομεία, όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που έχουν μεγάλες καταναλώσεις (πρότασή μας είναι να αφορά Νοσοκομεία με περισσότερες των 400 κλινών), να έχουν τη δυνατότητα κατασκευής εγκατάστασης υγραερίου με τον κανονισμό  Δ3/14858.01.07.1993 (ΦΕΚ477/Β/01.07.1993).

  Έτσι θα διευκολυνθεί το έργο των Πολεοδομιών και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, για την έγκριση αντίστοιχα της στατικής μελέτης των υποδομών και των μελετών εγκατάστασης υγραερίου και πυροπροστασίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Υποχρεωτική η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

  Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.  

  Μία γυναίκα τραυματίας από σφοδρή σύγκρουση Ι.Χ στην παράκαμψη (φωτογραφίες)

  Μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί σε τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή τριών Ι.Χ που σημειώθηκε στον κόμβο της παράκαμψης μεταξύ Καρδαμιτσίων και Ολυμπιάδας.

  Μητροπολίτης Μάξιμος- Προσέλευση στις εκκλησίες με προσοχή και ευθύνη

  Για την εφαρμογή των νέων μέτρων και τη χρήση μάσκας στους χώρους λατρείας μίλησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.

  Θετικό κρούσμα στα Γιάννενα- Το πρώτο μετά από καιρό

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας από τα Ιωάννινα που βρέθηκε θετική στον κορωνοιό.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σαββατοκύριακου 1-2 Αυγούστου.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.