Τρίτη 25.06.2024
More

  «Έγκλημα» σε βάρος της φέτας καταγγέλλει ο Αλ. Καχριμάνης

  Για «έγκλημα» σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας, αφού ηπροστασία της φέτας ως προϊόν ΠΟΠ ήταν και παραμένει εθνική υπόθεση, έκανε λόγο ανήμερα των Φώτων, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, με αφορμή μία εξέλιξη των τελευταίων ημερών, που απειλεί, να τινάξει στο αέρα το εγχείρημα σύστασης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την προστασία της φέτας.

  Όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, στις 30 Δεκεμβρίου κατατέθηκε εκ νέου στο υπουργείο ο φάκελος που είχε κατατεθεί το 2017για την Διεπαγγελματική από τον ΣΕΒΓΑΠ, την ΠΕΚ και την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, αφήνοντας εκτός όμως την ΣΕΚ, και τον Πανελλαδικό Κλαδικό
  Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων.

  Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, τορπιλίζει την προσπάθεια που είχε καταβληθεί μετά το 2017, ώστε οι δύο φάκελοι που είχαν τότε κατατεθεί, να ενοποιηθούν και να κατατεθεί ένας και ενιαίος.

  Σε δηλώσεις του ο κ. Καχριμάνης τόνισε, ότι έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, που ωστόσο δήλωσε άγνοια για το γεγονός.

  «Έχω εμπιστοσύνη και στον Πρωθυπουργό και στον κ. Βορίδη, ότι δε θα επιτρέψουν σε εκείνους που εγκληματούν χρόνια σε βάρος της ελληνικής υπαίθρου, να συνεχίσουν. Για χρόνια και με όλες τις κυβερνήσεις έκαναν τη δουλειά τους, χωρίς να τους ενοχλεί κανένας, φέρνοντας γάλα από το εξωτερικό, λειτουργώντας εργοστάσια στο εξωτερικό και πουλώντας λευκό τυρί, ως φέτα ΠΟΠ. Είναι εθνικό ζήτημα και θα πρέπει να μας βρει όλους απέναντι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ