Σάββατο 28.03.2020
More

  Εγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου

  Το πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου Ιωαννιτών για το 2020 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

  Πρόκειται για δράσεις που ήδη περιλαμβάνονται με συγκεκριμένους κωδικούς και πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Δήμου, όπως επιβάλλεται, ώστε να υποβληθούν προς έγκριση στον ΕΟΤ.

  Η εισήγηση έγινε από τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Λώλη, ο οποίος τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι προσαρμοσμένο στις δεσμευμένες πιστώσεις, λαμβάνει υπόψιν του τη δουλειά, που έχει γίνει ήδη στο Δήμο και αποσκοπεί στην προώθηση της πόλης με σκοπό την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και στην διερεύνηση νέων αγορών με την προβολή των Ιωαννίνων ως ολοκληρωμένου τουριστικού προορισμού.

  Το νέο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών -με ορίζοντα πενταετίας-αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πλάνου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

  Το σχέδιο είναι επικεντρωμένο στους διαθέσιμους πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους του Δήμου, αξιοποιεί όλο τον προηγούμενο σχεδιασμό που έχει γίνει στο Δήμο αλλά και τις νέες τάσεις και προκλήσεις του τουρισμού στην Ελλάδα και διεθνώς.

  Παράλληλα, θα ενεργοποιήσει το σύνολο των τοπικών φορέων, επιχειρήσεων, μεμονωμένων πολιτών, αλλά και επισκεπτών.

  Ο κ. Λώλης σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή διαθέτει και πρόγραμμα και όραμα για την τουριστική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της πόλης. «Δεν μηδενίζουμε τίποτα, προχωράμε μπροστά αναδεικνύοντας τα ισχυρά σημεία του Δήμου μας με όλα τα πρόσφορα μέσα και με την εμπλοκή και συνεργασία όλων των φορέων», ανέφερε.

  Οι δράσεις προβολής που αφορούν στο 2020 είναι οι ακόλουθες:

  • Έκδοση – παραγωγή εξειδικευμένων τουριστικών εντύπων (χάρτες, τουριστικοί οδηγοί, φυλλάδια) – Τμήμα Τουρισμού.

  • Έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών για την τουριστική προβολή της πόλης.

  • Δαπάνες προβολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  • Διαγωνισμός φωτογραφίας για την τουριστική προβολή της πόλης

  • Δράσεις τουριστικής προβολής, προώθησης  και παρουσίασης του προορισμού “Ιωάννινα” στο εξωτερικό, στο πλαίσιο “Διπλωματία πόλεων”.

  • Διοργάνωση συνεδρίων, συναντήσεων και διαλέξεων.

  • Εισφορά στο Δίκτυο EUROPEAN CITIES MARKETING.

  • Αμοιβή ξεναγών για τη δράση “Ξεναγήσεις στην πόλη” – Τμήμα Τουρισμού. Μίσθωση λεωφορείων για τη δράση “Ξεναγήσεις στην πόλη” – Τμήμα Τουρισμού.

  • Έξοδα συντήρησης – αναβάθμισης ιστοσελίδας και δικτυακών ηλεκτρονικών μέσων του Tουριστικού Portal του Δήμου Ιωαννιτών.

  • Συμμετοχή του Δήμου στη Γιορτή Γαστρονομίας.

  • Συμμετοχή του Δήμου στο Shopping festival.

  • Προμήθεια εφαρμογής τουριστικής προβολής για το νησί με προτεινόμενες διαδρομές και ηλεκτρονική ξενάγηση ανά διαδρομή.

  Ο Δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ, στην τοποθέτησή του τόνισε ότι το σχέδιο για το 2020 δεν περιλαμβάνει το συνολικό όραμα της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη αλλά τις δράσεις με τους αντίστοιχους κωδικούς στον προϋπολογισμό ώστε να υποβληθούν στον ΕΟΤ.

  Σκοπός, όπως τόνισε, είναι η ποιοτική και ποσοτική αύξηση της επισκεψιμότητας αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα της πόλης.

  Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η δημοτική αρχή είναι:

  – Η παρουσία της πόλης και η επικοινωνία σε αγορές του εξωτερικού

  – Οι στοχευμένες εκστρατείες σε εκθέσεις με πολύ καλή προετοιμασία

  – Η διπλωματία των πόλεων.

  Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος, μετά τις επαφές και τις συνεργασίες που είχε στην Κύπρο τα Γιάννενα περιλαμβάνονται πλέον στους προορισμούς των σχολικών εκδρομών και των εκδρομών θρησκευτικού τουρισμού.

  Σημείωσε ότι έγιναν πολύ σημαντικές επαφές στο Ισραήλ που αποτελεί μεγάλη τουριστική αγορά, τονίζοντας ότι το πιο κρίσιμο στοιχείο είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση, θέμα για το οποίο γίνονται συζητήσεις καθώς απαιτεί την συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς.

  Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη ενώ βασικός στόχος είναι η παρουσία των Ιωαννίνων σε όλες τις Βαλκανικές χώρες αφού ο οδικός τουρισμός καταγράφει ανοδικές τάσεις.

  Τέλος, ο δήμαρχος υπογράμμισε τον πολύ σημαντικό ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την διοργάνωση συνεδρίων στην πόλη.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  32 νεκροί συνολικά και 95 νέα κρούσματα

  Ενενήντα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 1061. Τέσσερα άτομα εξέπνευσαν στο ίδιο διάστημα και ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται στα 32. 

  Παράταση στην υποβολή δηλώσεων λόγω κορωνοϊού

  Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, «για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών - φοροτεχνικών» δεδομένων των προβλημάτων που ανακύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων.

  Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα- Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο

  Η εικόνα ως προς τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

  Παραδόθηκαν οι πρώτες 3D προσωπίδες στο ΠΓΝΙ

  Στη διάθεση των ιατρών του ΠΓΝΙ βρίσκονται ήδη οι πρώτες προσωπίδες υψηλής προστασίας που εκτυπώθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, από μέλη μίας ομάδας καθηγητών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ιδιωτών.

  Προβληματισμός αντιπολίτευσης για δωρεά στον ΟΚΠΑΠΑ

  Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό του ιδρύματος της χορηγίας με αναφορές στον Τζορτζ Σόρος και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ενάντια σε «θεωρίες συνομωσίας».

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.