Δευτέρα 02.08.2021
More

  Ειδική πολεοδομική μελέτη για την περιοχή του Μάτσικα

  Εξουσιοδότηση να προχωρήσει ζητά ο Δήμος στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της διαβούλευσης για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης

  Ένα πρώτο βήμα για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης θεωρείται ότι έγινε χτες με ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης σε πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

  Η συνάντηση θεωρείται και μία επανεκκίνηση της διαβούλευσης, σε ένα θέμα που έχει προηγηθεί πολύχρονος διάλογος όλων των πλευρών στην πόλη, χωρίς να έχει καταλήξει και στη θέσπιση του ΠΔ.

  Τις εργασίες άνοιξε ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς και στη συνέχεια οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και οι μελετητές παρουσίασαν τα βασικά σημεία της μελέτης.

  Εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.

  Η δημοτική αρχή, είναι η μόνη που δημοσιοποίησε χτες ένα περίγραμμα της τοποθέτησής της.

  Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος είναι μία εκκρεμότητα πολλών ετών η οποία θα πρέπει να κλείσει και κυρίως να δώσει λύσεις σε ζωτικά ζητήματα της παραλίμνιας ζώνης, των κατοίκων και του οικοσυστήματος.

  Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας ανέφερε ότι το Προεδρικό Διάταγμα πρέπει να δίνει λύσεις τόσο για θέματα της παραλιμνίου όσο και για προβλήματα του λιμναίου οικοσυστήματος.

  Πρότεινε να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμος ώστε να προχωρήσει στην εκπόνηση ειδικής πολεοδομικής μελέτης που θα αντιμετωπίζει προβλήματα των κατοίκων, όπως για παράδειγμα αυτών της περιοχής του Μάτσικα.

  Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν και περιβαλλοντικά ζητήματα που έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση της βιοποικιλότητας της λίμνης.

  «Είναι μία ευκαιρία το Προεδρικό Διάταγμα να δώσει ρεαλιστικές λύσεις και να αποτελέσει ένα πραγματικό εργαλείο για όλους που θα επιτρέψει να αναβαθμιστεί το οικοσύστημα της Παμβώτιδας» τόνισε ο κ. Βλέτσας.

   

  Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ