Πέμπτη 13.06.2024
More

  ΕΙΝΗ Άρτας: Με υπερ-εφημέρευση ιατρών δε λύνονται τα προβλήματα

  Μία δραματική εικόνα περιγράφει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για το νοσοκομείο της Άρτας

  Μία δραματική εικόνα περιγράφει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για το νοσοκομείο της Άρτας και ειδικότερα για το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, που λειτουργεί με δύο μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να υπερεφημερεύουν και για τον Ιούλιο αλλά προφανώς και για τον Αύγουστο.

  Η ΕΙΝΗ επιρρίπτει την ευθύνη στη διοίκηση του νοσοκομείου και στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που δεν έχει βρει καμία λύση παρότι το πρόβλημα είναι γνωστό.

  Επισημαίνουμε ότι:

  α) το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα είναι νευραλγικού τύπου τμήμα για την συνολική λειτουργία του νοσοκομείου καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες

  β) η εντατικοποίηση της εργασίας και η υπερ – εφημέρευση πέρα από παράνομη, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και των ασθενών και των εργαζόμενων.

  Έγινε επαναπροκήρυξη δυο θέσεων ιατρών μια θέση Ακτινολογίας και μια θέση

  Νεφρολογίας, η οποία όμως στο παρελθόν απέβη άγονη. Είναι άγνωστο το πότε και αν θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές.

  Επίσης η Χειρουργική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου λειτουργούν χωρίς

  ειδικευόμενους, όπως ενημερωθήκαμε ότι συμβαίνει και σε άλλα επαρχιακά νοσοκομεία π.χ. στην Πρέβεζα», σημειώνει η ΕΙΝΗ.

  Επίσης όμως αναφέρει για το ΠΓΝΙ, ότι οι γιατροί που έχουν εκτελέσει υπερβάλλουσες εφημερίες έχουν πληρωθεί μόνο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ το ίδιο διάστημα συνεχίζονται οι μετακινήσεις ιατρών με «εντέλλεσθε» για την κάλυψη των κενών με νεφρολόγους από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και το νοσοκομείο των Φιλιατών προς το νοσοκομείο της Κέρκυρας για τον Ιούλιο.

  «Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό καθώς και την αναγκαία χρηματοδότηση στις δομές Υγείας της Ηπείρου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΗ.

  Προηγούμενο άρθρο
  Επόμενο άρθρο

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ