Εκδήλωση για τα 90 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του Ορειβατικού Συλλόγου

Επετειακή εκδήλωση για τα 90 χρόνια πορείας και προσφοράς του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα της ΕΗΜ η επετειακή εκδήλωση για τα 90 χρόνια πορείας και προσφοράς του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ενός από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας.

Η κατάμεστη αίθουσα φιλοξένησε δεκάδες μέλη, φίλους και ανθρώπους που συνδέθηκαν διαχρονικά με τη δράση του Συλλόγου, σε μία βραδιά γεμάτη αναφορές στην ιστορία, τις σημαντικές στιγμές και τα πρόσωπα που άφησαν το αποτύπωμά τους στον Ορειβατικό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Άρης Μπαρτζώκας, παρουσίασε τις νέες δράσεις και τους στόχους του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων, επισημαίνοντας πως η αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως επίσημου αθλητικού σωματείου ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης. Όπως ανέφερε, ήδη λειτουργούν το Τμήμα Αναρρίχησης Βράχου και το Τμήμα Αγωνιστικής Αναρρίχησης, ενώ επόμενος στόχος είναι η δημιουργία Τμήματος Ορειβατικού Σκι. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη μεγάλη διοργάνωση που αναλαμβάνει ο Σύλλογος το καλοκαίρι, καθώς στις 4 Ιουλίου θα φιλοξενήσει στο Πάπιγκο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Βράχου.

Ο κ. Μπαρτζώκας στάθηκε ακόμη στην αυξανόμενη απήχηση και εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο Σύλλογος, κάτι που αποτυπώνεται στη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή στις εβδομαδιαίες εξορμήσεις και δραστηριότητες, με βασική προτεραιότητα πάντα την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν τιμητικές αναφορές και απονομές σε ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομά τους με την πολυετή ιστορία και προσφορά του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Συλλόγου επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του Ορειβατικού σχετικά με την άναρχη ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα ελληνικά βουνά, σημειώνοντας ωστόσο πως το νέο Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για τη θέσπιση σαφών κανόνων και ορίων στην ανάπτυξη τέτοιων έργων.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ