Δευτέρα 15.08.2022
More

  ΕΚΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-«Δώρο» χωρίς καθυστερήσεις και περικοπές

  Την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων ζητούν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού.

  Την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, χωρίς καθυστερήσεις και περικοπές στο σύνολο των εργαζομένων που το δικαιούνται, ζητούν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού.

  Η καταβολή του δώρου στους εργαζόμενους θα πρέπει να γίνει ως τις 21 Δεκεμβρίου, όμως όπως ανέφεραν ο Κων. Σίμος από τη μία ως μέλος της διοίκησης του ΕΚΙ και ο Δημ. Ροσιλόβαλης, ως πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, οι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα και στην περιοχή των Ιωαννίνων αντιμετωπίζουν μία διαφορετική πραγματικότητα.

  Αμφότεροι, επισήμαναν πως το δώρο πρέπει να δοθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας ολόκληρο και όχι με δόσεις, στην προβλεπόμενη ημερομηνία καταβολής και κάλεσαν τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

  Ακόμη, ζήτησαν να δοθεί άμεσα επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους και να δοθούν τα μεροκάματα τις ημέρες των εορτών σε όλους όσους εξακολουθούν να εργάζονται με βάση τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.

  Επιπλέον, ο κ. Σίμος άσκησε κριτική στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για την υποτιθέμενη, όπως είπε, απελευθέρωση από την πανδημία, που θα φέρει ο εμβολιασμός.

  «Μέσω αυτού, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και για την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας της εργατικής και λαϊκής οικογένειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ