Τετάρτη 22.03.2023
More

  ΧΡ. ΓΡΙΒΑΣ-Έκκληση προς τους πολίτες για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

  Έκκληση προς τους πολίτες απευθύνει ο κ. Χρ. Γρίβας για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

  Σε θεωρητικό επίπεδο θεσπίστηκε και υποτίθεται, ότι εφαρμόζεται η εγκύκλιος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση του ποσοστού των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση που εργάζονται από το σπίτι, στην πράξη όμως, είναι προφανές, ότι η εικόνα αυτή δεν αποτυπώνεται.

  Οι αιτίες είναι πολλές σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβα που μπορεί να απηύθυνε μία σχετική έκκληση στους πολίτες να απευθύνονται στις υπηρεσίες ώστε να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά, ακόμη και για τα ραντεβού τους, ωστόσο δεν έκρυψε την πραγματικότητα που είναι, ότι μία σειρά υπηρεσιών, δεν έχουν ακόμη κατακτήσει τη δυνατότητα της τηλεργασίας για το προσωπικό τους.

  Σε αυτή την εικόνα θα πρέπει να προσθέσει κάποιος και το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει οι ίδιοι να μεριμνούν για την σχετική υποδομή στο σπίτι τους, χωρίς να παρέχεται κάποια σχετική δυνατότητα από την υπηρεσία.

  Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Γρίβας καταγράφηκαν και σε τοπικό επίπεδο επιμέρους προβλήματα, με υπευθύνους υπηρεσιών και πολιτικά πρόσωπα να επιμένουν στην φυσική παρουσία των εργαζομένων σε κάποιες υπηρεσίες, επικαλούμενοι λόγους αδυναμίας λειτουργίας της υπηρεσίας εάν οι υπάλληλοι εργάζονται από το σπίτι. «Οι εγκύκλιοι είναι σαφείς και θα πρέπει να τηρούνται από όλους. Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να απευθύνονται και αυτοί στη δημόσια διοίκηση με αυτόν τον τρόπο για να εξυπηρετούνται και στις διοικήσεις να μεριμνούν για να εφαρμόζονται οι αποφάσεις για την τηλεργασία», τόνισε ο κ. Γρίβας.
  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ