Κυριακή 25.02.2024
More

  Εκπαίδευση φοιτητών και προσωπικού στη διαχείριση σεισμικού κινδύνου

  Την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δράσεις εκπαίδευσης φοιτητών και προσωπικού στη διαχείριση σεισμικού κινδύνου.

  Η εκπαίδευση περιελάμβανε εισήγηση, βιωματικές ασκήσεις, συζήτηση και αυτοαξιολόγηση. Εισηγήτρια των σεμιναρίων ήταν η  Δρ. Ασημίνα Κούρου, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

  Στις δράσεις συμμετείχαν συνολικά πάνω από 250 μέλη προσωπικού και φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα σεμινάρια οργανώθηκαν από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.), στο πλαίσιο της επίσκεψης της Δρ. Κούρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Π.Τ.Δ.Ε., Καθ. κ. Αναστάσιου Μικρόπουλου για εκπαίδευση των φοιτητών του Τμήματός του.

  Από το 2014, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δίνοντας έμφαση σε θέματα υγείας και ασφάλειας των φοιτητών και του προσωπικού του, υλοποιεί μέσω του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. επιμορφωτικά σεμινάρια σε αντικείμενα, όπως πυροπροστασία, προστασία από σεισμούς, και παροχή πρώτων βοηθειών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ