Κυριακή 26.05.2024
More

  Εκπαιδευτικές καινοτομίες στο σύγχρονο Νηπιαγωγείο

  Καινοτόμα ζητήματα που αφορούν στο σύγχρονο νηπιαγωγείο και σχετίζονται με θεματικές όπως είναι η εκπαίδευση Stem στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, η αξιολόγηση του μαθητή, θέματα διοίκησης και άλλα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του επιμορφωτικού σεμιναρίου επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων μέσω της συμβούλου εκπαίδευσης Νηπιαγωγών κας Τάλλου σε συνεργασία με το Τμήμα Νηπιαγωγών.

  Η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μαρία Γιαννακού και η καθηγήτρια του Τμήματος Νηπιαγωγών και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κατερίνα Πλακίτση αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους στην σημασία που έχει η επιμόρφωση ως μία διαρκής διαδικασία για τους νηπιαγωγούς και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

  Η επίσης Καθηγήτρια του Τμήματος Τζένη Παγγέ τόνισε πως το σεμινάριο είναι μόνον η αρχή μίας αντίστοιχης σειράς σεμιναρίων με στόχο την επιμόρφωση των νηπιαγωγών, ενώ πρόσθεσε πως για το Πανεπιστήμιο αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία το ότι πολλοί νηπιαγωγοί που εργάζονται στο πεδίο ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους σεμινάρια επιμόρφωσης.

  Τέλος, ο πρόεδρος του Τμήματος Χαρ. Ζάραγκας στάθηκε από τη δική του πλευρά στις καινοτόμες μεθόδους και πρακτικές που αποτελούν αντικείμενο του σεμιναρίου και της επιμόρφωσης, καθώς και στην αυξημένη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των νηπιαγωγών που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρωτοβουλία.

  Εκτός των παραπάνω, στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν και θέματα όπως η Ψυχοκινητική Αγωγή στα νήπια, η σχολική διαμεσολάβηση και το πώς μπορεί να επιτευχθεί στο νηπιαγωγείο, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο νηπιαγωγείο και η διαχείριση κρίσεων και συγκρουσιακών καταστάσεων στο νηπιαγωγείο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ