Τρίτη 21.05.2024
More

  Έλεος! Τρεις ημέρες για να εξετάσουν τα δείγματα από το Γηροκομείο…

  Αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων από το περασμένο Σάββατο

  Αγγίζει τα όρια του παραλόγου ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ΕΟΔΥ την κατάσταση στα Γηροκομεία των Ιωαννίνων, όπου τρεις ημέρες μετά τη λήψη των δειγμάτων από τροφίμους του Γηροκομείου «Ζωσιμάδων» και από εργαζόμενους, σε ένα σύνολο πλέον των 100 δειγμάτων, δεν έχει δοθεί ακόμη η απάντηση!

  Λόγω του μεγάλου αριθμού των δειγμάτων που έπρεπε να ληφθούν και από το Γηροκομείο και από τον Οίκο Ευγηρίας κρίθηκε σκόπιμο να σταλούν στην Αθήνα περίπου 110 δείγματα από το Γηροκομείο, αφού ήταν αδύνατο να γίνει η ανάλυση στο σύνολό τους στο Εργαστήριο Αναφοράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Τρεις ημέρες μετά, οι αναλύσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, οι υπεύθυνοι λειτουργίας του Γηροκομείου, οι εργαζόμενοι και οι ηλικιωμένοι βρίσκονται σε κατάσταση διαρκώς εντεινόμενης αγωνίας και ανησυχίας και η τελευταία ενημέρωση που δόθηκε από τον ΕΟΔΥ ήταν πως τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Το σύνολο των δειγμάτων που αναλύθηκαν στα Γιάννενα, από τον Οίκο Ευγηρίας, σε ηλικιωμένους και τροφίμους ήταν αρνητικά πλην της 85χρονης που βρέθηκε θετική τη Δευτέρα, με ήπια συμπτωματολογία ευτυχώς.

  Σε μία περίοδο όμως που η πόλη των Ιωαννίνων έχει μπει σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, λόγω της διασποράς του ιού στην κοινότητα και πολύ περισσότερο, όταν έχουν ήδη επιβεβαιωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, δύο κρούσματα σε εργαζόμενους του Γηροκομείου, αν μη τι άλλο, όφειλε η Πολιτεία να δώσει προτεραιότητα στην εξέταση των συγκεκριμένων δειγμάτων, κάτι που προφανώς δεν ισχύει μέχρι αυτή την ώρα…

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ