Παρασκευή 30.07.2021
More

  Ελισάφ: Κατειλημμένο το 90% των μονάδων κορωνοϊού -Είμαστε κοντά στο lockdown

  Το 90% των μονάδων κορωνοϊού στα Ιωάννινα είναι κατειλημμένο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ

  Όπως ο ίδιος εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250 ενεργά κρούσματα και το χειρότερο είναι ότι υπάρχει συνεχιζόμενος αυξημένος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων, το οποίο όπως ο ίδιος ανέφερε, εξηγείται από την συρροή κρουσμάτων, όπως αυτή που καταγράφηκε χτες με τα περισσότερα κρούσματα να αφορούν μια βιομηχανία τροφίμων.

  Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ ανέφερε πως ενεργοποιήθηκε και η 3η μονάδα κορωνοιού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και πως οι 3 μονάδες έχουν μεγάλη πληρότητα της τάξης του 90%, ενώ ζητείται επιτακτικά να δημιουργηθεί και 4η μονάδα.

  Επιπλέον, ο δήμαρχος σημείωσε πως υπήρχαν ελάχιστα κρούσματα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, υπήρξε, όμως, μια χαλάρωση από εκεί και πέρα. «Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο lockdown εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας».

  Ερωτηθείς για τους λόγους έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή ανέφερε πως οφείλεται μεταξύ άλλων στην μεγάλη συγκέντρωση νέων ανθρώπων τα βράδια χωρίς τήρηση των μέτρων προστασίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ