Σάββατο 18.09.2021
More

  Ελισάφ: Μάθημα για όλους η ακύρωση της απόφασης για τους ΣΜΑ

  «Μάθημα για όλους», χαρακτήρισε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ακύρωση της απόφασης του ΦΟΔΣΑ για τη λειτουργία των ΣΜΑ

  «Μάθημα για όλους», χαρακτήρισε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ακύρωση της απόφασης του ΦΟΔΣΑ για τη λειτουργία των ΣΜΑ ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μ. Ελισάφ.

  Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ωστόσο, απέφυγε να χαρακτηρίσει ως νίκη την συγκεκριμένη απόφαση, αλλά έκανε λόγο για δικαίωση όσων εξέφρασαν διαφορετική άποψη από την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ για τις προβλέψεις της σύμβασης, οι οποίες ανέβαζαν το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων για τους δήμους.

  Διάλογο και συζήτηση με την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ πρότεινε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ώστε να βρεθεί η πλέον συμφέρουσα λύση για την λειτουργία των ΣΜΑ.

  Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου και με αφορμή την ακύρωση της απόφασης για τον διαγωνισμό λειτουργίας των ΣΜΑ από την Αποκεντρωμένη και υπογράμμισε την ανάγκη για συναίνεση και διάλογο.

  «Η Αποκεντρωμένη διαπίστωσε ότι η απόφαση είναι εσφαλμένη. Ελπίζω να το αντιληφθεί και η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ και να συζητήσει ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ουσία είναι ότι αυτός ο διαγωνισμός δεν μπορεί να προχωρήσει. Όταν συζητάμε τα προβλήματα χωρίς εμμονές μπορούμε να βρούμε τις λύσεις που θα έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

  Ο κ. Ελισάφ σημείωσε ότι η άποψη για εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία από την Περιφέρεια που είχε την ευθύνη για την κατασκευή του έργου είναι ορθή καθώς πρόκειται για συμβατική υποχρέωση και υπογράμμισε ότι Δήμοι και Περιφέρεια δεν είναι αντίπαλοι και δεν χρειάζεται «να δίνονται αγώνες χαρακωμάτων εναντίον ανύπαρκτων αντιπάλων».

  Τέλος υπογράμμισε ότι οι αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά και ότι οποιαδήποτε απόφαση καλό θα είναι να μην δεσμεύει τις επόμενες δημοτικές περιόδους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ