Παρασκευή 14.05.2021
More

  ΕΛΜΕ- Πρώτες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

  Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εξειδικεύσεων τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους επί του σχεδίου νόμου για την Παιδεία που κατατέθηκε την Τετάρτη και βρίσκεται υπό διαβούλευση.

  Επί των τύπων αρχικά πάντως διατυπώνονται ενστάσεις και παράπονα για τη χρονική στιγμή, που κατατέθηκε προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου, εν μέσω μίας πανδημίας και με τα συλλογικά όργανα της εκπαίδευσης να μην μπορούν να συνεδριάσουν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στεφ. Μιχάλης. Από την άλλη και στο πιο ουσιαστικό σκέλος της υπόθεσης, επί του περιεχομένου και των προτάσεων, ο κ. Μιχάλης τόνισε, ότι υπάρχουν ζητήματα που δημιουργούν και προβληματισμό και ανησυχία, όπως είναι η μεγάλη αύξηση του αριθμού των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, το καθεστώς που θα ισχύει σε αυτά για τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς που έχουν οργανικές θέσεις, για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και τις προϋποθέσεις που θα ισχύουν για αυτήν και για μία σειρά άλλων ζητημάτων που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

  Ο κ. Μιχάλης στο μεταξύ με αφορμή τη συζήτηση και τις διαφορετικές μεταξύ τους προτάσεις που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, για την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, κράτησε αποστάσεις, τονίζοντας ότι πέραν της Γ’ Λυκείου και ενόψει των Πανελλαδικών, στις άλλες τάξεις και τις μικρές βαθμίδες των σχολείων θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα το άνοιγμα των σχολείων.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ