Κυριακή 25.09.2022
More

    Ένα μικρό δείγμα, μίας σπουδαίας δουλειάς

    Από το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο Δ.ΙΕΚ Ζίτσας

    Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς που γίνεται στο β’ εξάμηνο στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο Δ.ΙΕΚ Ζίτσας, εκτίθεται στο Λύκειο Ελεούσας, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και επιβεβαιώνοντας το άρτιο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο του Τμήματος.

    Τα έργα χωρίζονται σε δύο τμήματα, στο ελεύθερο σχέδιο από τη μία και σε ένα εύρος διαφόρων τεχνικών από την άλλη, με την Ελένη Ρογκότη, διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Ζίτσας να αναφέρεται στην πορεία του Τμήματος εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτές και ειδικότερα προς τον Αλέξανδρο Νικολάκη, που είχε και την επιμέλεια της έκθεσης. Τόσο ο κ. Νικολάκης από την δική του πλευρά, όσο και η Χαρά Χουλιάρα, σπουδάστρια του Τμήματος αναφέρθηκαν στο κομμάτι της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και της συγκεκριμένης έκθεσης.

    Οι νέες ειδικότητες

    Η κα Ρογκότη στο μεταξύ έκανε γνωστές και τις νέες ειδικότητες που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες στο Δ.ΙΕΚ Ζίτσας, δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, να κάνουν τις δικές τους επιλογές, κοντά στα ενδιαφέροντά τους.

    Συνολικά, το Δ.ΙΕΚ Ζίτσας θα έχει έξι ειδικότητες, που αναφέρονται στο παράλληλο μηχανογραφικό και οι οποίες είναι:

    • Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας
    • Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
    • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
    • Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας
    • Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ
    • Προπονητής Κλασικού Αθλητισμού.

    Δείτε το ρεπορτάζ του ITV:

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ