Τετάρτη 16.06.2021
More

  Ένα «νησί» με καλάμια μπροστά από την Ακτή Μιαούλη

  Λόγω ισχυρών ανέμων μετακινήθηκαν προς την πλευρά του παραλιμνίου μετώπου της πόλης

  Είναι συχνό το φαινόμενο της αποκοπής μεγάλων τμημάτων του καλαμιώνα από την περιοχή της Αμφιθέας, λόγω ισχυρών ανέμων και μετακίνησής τους προς την πλευρά του παραλιμνίου μετώπου της πόλης.

  Αρκετές φορές στο παρελθόν έχει γίνει κάτι ανάλογο ενώ πρόσφατο είναι και το παράδειγμα που ένα μεγάλο τέτοιο τμήμα του καλαμιώνα «κατέλαβε» μία μεγάλη έκταση μπροστά στην πλατεία Μαβίλη, στο χώρο επιβίβασης και αποβίβασης των πολιτών στα καραβάκια που εκτελούν το δρομολόγιο από και προς το Νησί.

  Τις τελευταίες εβδομάδες όμως ένα μεγάλο τμήμα του καλαμιώνα της Αμφιθέας που αποκόπηκε όχι μόνο μετακινήθηκε προς την Ακτή Μιαούλη μπροστά από το ξενοδοχείο Du Lac, αλλά εμφανίζει μία εικόνα μονιμότητας, αλλοιώνοντας το φυσικό τοπίο. Οι εικόνες που κατέγραψε ο εικονολήπτης του ITV Γ. Παππάς με drone, είναι πραγματικά εντυπωσιακές, αναδεικνύοντας τη δύναμη της φύσης. Ωστόσο όπως και παλαιότερα έχει γίνει έτσι και τώρα με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης της Παμβώτιδας και του δήμου Ιωαννιτών, θα πρέπει σταδιακά το τμήμα αυτό να απομακρυνθεί, με την αξιοποίηση του μηχανήματος κοπής καλαμιών, ώστε να αποκατασταθεί το φυσικό τοπίο στην περιοχή.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ