Κυριακή 21.07.2024
More

  Ένα πικ νικ που θύμισε κάτι από τις παλιές εποχές

  Εκατοντάδες πολίτες, οικογένειες με μικρά ή και λίγο μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και παρέες εφήβων και ενηλίκων που αναζητούν κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητά τους ως μία ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγίας και ξεκούρασης, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δήμου Ιωαννιτών και το… έστρωσαν στο γρασίδι ή στα παγκάκια στα Λιθαρίτσια για ένα πικ νικ στο κέντρο της πόλης. Η πρωτοβουλία του δήμου Ιωαννιτών, ενταγμένη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είχε έναν κύριο στόχο. Να αναδείξει και πάλι την αξία των κοινόχρηστων χώρων, αναγνωρίζοντας φυσικά πως χρήζουν βελτιωτικών παρεμβάσεων, αλλά και να κάνει κοινωνούς της χρηστικότητάς τους, τους ίδιους τους πολίτες.

  Έτσι, κάτω από τον υπέροχο ίσκιο των πανύψηλων δένδρων, στρώθηκαν πετσέτες και τραπεζομάντιλα με διάφορα σνακ και φαγητό που ο καθένας είχε φροντίσει να φέρει μαζί του. Με τη συνεργασία και χορηγία στον δήμο Ιωαννιτών, ιδιωτικές επιχειρήσεις πρόσφεραν δωρεάν σάντουιτς, νερά και παγωτά σε μικρούς και μεγάλους.

  Παράλληλα όμως, στον ίδιο χώρο τμήματα καλλιτεχνικών, αθλητικών και εικαστικών δραστηριοτήτων του δήμου αλλά και ιδιωτών, πρόσφεραν ο καθένας από τη δική του πλευρά κάτι ξεχωριστό, όπως μουσική, θεατρικό παιχνίδι, αθλητικά ομαδικά παιχνίδια, face painting και άλλα.

  Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας αναφέρθηκε στην προσπάθεια του δήμου να αναδείξει και πάλι την αξία των κοινόχρηστων χώρων όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στις γειτονικές και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και με τη δημιουργία των «πάρκων τσέπης», αλλά και με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα ανακοινώνονται το επόμενο διάστημα.

  Κομβικής σημασίας ωστόσο για τον κ. Μπέγκα δεν είναι μόνον οι παρεμβάσεις από τον δήμο Ιωαννιτών, αλλά και η διαμόρφωση μίας διαφορετικής κουλτούρας σεβασμού και υιοθέτησης των χώρων αυτών από τους ίδιους τους πολίτες, ώστε να τους αισθάνονται δικούς τους πραγματικά και να μην επιτρέπουν βανδαλισμούς, καταστροφές και ασχήμιες.

  «Η προστασία και η ανάδειξη των δημόσιων χώρων είναι πρωταρχικός στόχος της δημοτικής μας αρχής. Είναι όμως ευθύνη όλων μας.  Όλοι μαζί πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι χώροι παραμένουν καθαροί, ασφαλείς και προσβάσιμοι για τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου. Η συμμετοχή μας στη φροντίδα και τη διατήρησή τους είναι ζωτικής σημασίας. Ας σεβόμαστε και ας προστατεύουμε αυτούς τους χώρους, αποφεύγοντας την καταστροφή ή την αλόγιστη χρήση τους», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ