Πέμπτη 17.06.2021
More

  Ένα βήμα πιο κοντά στο υδατοδρόμιο

  Την βούληση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς την διαδικασία χωροθέτησης και αδειοδότησης υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα αποτυπώνει η απόφαση της για την ανάθεση των σχετικών μελετών.

  Στον προϋπολογισμό του Δήμου δεσμεύτηκε ποσό 25 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης ωριμότητα του φακέλου, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την χωροθέτηση και την αδειοδότηση του αεροδρομίου.

  Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε γίνει στο Δήμο με την συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων και της Hellenic Seaplanes –Ελληνικά Υδατοδρόμια.

  Σκοπός είναι τα Γιάννενα να αποτελέσουν έναν από τους σταθμούς στο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες στην χώρα.

  «Θεωρούμε ότι η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί μία παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Μπορεί να ανοίξει ένα ακόμη κεφάλαιο στις μεταφορές και να δώσει την δυνατότητα διασύνδεσης με νέους προορισμούς τόσο στην χώρα όσο και σε γειτονικές χώρες» τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ