Τρίτη 18.06.2024
More

  Έναρξη εργασιών στο Αλιευτικό Καταφύγιο Πρέβεζας

  Ο Δήμαρχος Πρέβεζας και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νίκος Γεωργάκος, είχε συνάντηση συνεργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

  Ο Δήμαρχος έθεσε τα θέματα των αναγκαίων έργων για το αλιευτικό καταφύγιο, της επιχορήγησης για την επισκευή του κρηπιδώματος στην Πρέβεζα στη θέση Γοργόνα (από τις φθορές από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα), της έγκρισης του υπουργείου ως προς την επιχορήγηση των αναγκαίων μελετών για το εμπορικό λιμένα, καθώς και για το θέμα της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας. Έλαβε δε, όπως ανακοίνωσε εγκρίσεις και θετικά νέα προς κάθε κατεύθυνση.

  Αναλυτικά εγκρίθηκε από το Υπουργείο και υπεγράφη η διαδικασία για τη χρηματοδότηση συνόλου μελετών στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος II»  που είχε υποβάλει η νέα Δημοτική Αρχή για το εμπορικό λιμάνι, δόθηκε το πράσινο φως ως προς την έναρξη των εργασιών στο Αλιευτικό Καταφύγιο Πρέβεζας, εισακούστηκε το αίτημα για χρηματοδότηση επισκευής του κρηπιδώματος στη θέση Γοργόνα στην παραλία της Πρέβεζας, αλλά και συζητήθηκε στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας τα προγράμματα ΕΣΠΑ που σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινούν στον τομέα αυτό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ