Δευτέρα 22.04.2024
More

  Ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχη για το μέλλον της Βελλάς

  Μεγάλο ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για το μέλλον της Σχολής Βελλάς

  Σύμφωνα με τον Στέφανο Φούσα, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη και τη λειτουργία της Σχολής Βελλάς εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος, που υποβαθμίζεται, παρά την πολυετή ιστορία και προσφορά της στην Ήπειρο και τους Ηπειρώτες και παρά τις επίμονες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου.

  Μάλιστα, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση του κ. Φούσα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κων. Τασούλα και τους Προέδρους των Συλλόγων Βελλαϊτών, Κλεάνδρο Παπαδόπουλο και  Δημ. Φλώρο, υποσχέθηκε ο κ. Τασούλας να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, ότι η συνολική ιστορία της Σχολής των 110 ετών σε συνδυασμό με την επιβλητικότητα των κτιρίων και τη δυνατότητα αξιοποίησης της μεγάλης περιουσίας της, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα εχέγγυα λειτουργίας ενός Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (για παράδειγμα Θεολογίας ή /και Γεωπονίας).

  Εξυπακούεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αποκαθίστατο η μεγάλη αδικία της υποβάθμισης της σχολής, εξέλιξη που θα ικανοποιούσε όλους τους Ηπειρώτες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ