Τρίτη 24.05.2022
More

  Ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού στον Δήμο Κόνιτσας

  Σε εξέλιξη βρίσκεται στον δημοτικό φωτισμό του Δήμου Κόνιτσας η διαδικασία αντικατάστασης των υφιστάμενων λαμπτήρων με νέους τύπου LED

  Πρόκειται για το έργο/ πρόγραμμα: “Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Κόνιτσας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους λειτουργίας» για το οποίο η διαδικασία ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική περίοδο και οι περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν από την σημερινή δημοτική αρχή τον Ιούλιο του 2020.

  Σκοπός του έργου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας με τη μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Είναι γνωστό στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους Προέδρους των Κοινοτήτων ότι ο Δήμος δεν είχε δικαίωμα να προβεί σε άλλη προμήθεια λαμπτήρων για τον δημοτικό φωτισμό και να αναθέσει σε ιδιώτες την εργασία, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα έτη. Εξ αιτίας αυτού του λόγου υπήρχαν καθυστερήσεις στην αλλαγή των καμένων λαμπτήρων στις Κοινότητες του Δήμου μας.

  Το θέμα των καθυστερήσεων ετέθη προς συζήτηση από Δημοτικούς Συμβούλους σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί έλαβαν γνώση όλα τα μέλη του, ότι δεν υπάρχει άλλη νόμιμη λύση για την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων.

  Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι στο εξής αφού ολοκληρωθεί η αλλαγή των λαμπτήρων με τους νέου τύπου LED, θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ