Πέμπτη 08.12.2022
More

  Eνεργειακοί και διοικητικοί υπεύθυνοι στο Δημαρχείο Άρτας

  Εξετάζονται και άλλοι τρόποι εξοικονόμησης, ώστε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη

  Σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει δημοτικό χρήμα, μπαίνει ο Δήμος Αρταίων ορίζοντας ενεργειακούς και διοικητικούς υπευθύνους για όλες τις Υπηρεσίες, τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις του.

  Έτσι, οι υπάλληλοι που επωμίζονται την προσπάθεια αυτή, με στόχο τη μείωση 10% της ηλεκτρικής ενέργειας, αναλαμβάνουν και μεριμνούν για:

  ⦁ Την συντήρηση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης.

  ⦁  Τον καθορισμό εσωτερικής θερμοκρασίας κτιρίων (19ο Χειμώνα – 27ο καλοκαίρι)

  ⦁  Την απενεργοποίηση ψύξης/θέρμανσης σε χώρους και ώρες που δεν υπάρχουν εργαζόμενοι.

  ⦁ Την απενεργοποίηση εξοπλισμού γραφείου και φωτισμού σε χώρους και ώρες που δεν υπάρχουν εργαζόμενοι.

  Υπενθυμίζεται ότι σημαντική εξοικονόμηση θα προέλθει και από τις κινήσεις που έχει ήδη κάνει ο Δήμος, όπως για παράδειγμα την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά τύπου led, την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο Δημαρχείο, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων κλπ. Ενώ πρόκειται να προχωρήσει στην δημιουργία ενεργειακής κοινότητας και φωτοβολταικού Πάρκου, όπου ο Δήμος θα είναι παραγωγός ενέργειας.

  Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι οι αυξημένες δαπάνες του χειμώνα που έρχεται να μην μετακυλιστούν στα δημοτικά τέλη και στους δημότες, κάτι που προφανώς θα είχε επίπτωση στους ήδη ζορισμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Για αυτό εξετάζονται και άλλοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας και σε άλλους χώρους, έστω με προσωρινό χαρακτήρα.
  Υπενθυμίζεται  πως παρά την μείωση εσόδων λόγω της πανδημίας και ταυτόχρονα λόγω των αυξημένων εξόδων εξαιτίας αυτής σε υπηρεσίες, ο Δήμος Αρταίων έχει καταφέρει να κρατήσει σταθερά τα δημοτικά τέλη για τρεις συνεχόμενες χρονιές, έχοντας φροντίσει να έχουν πλήρη απαλλαγή οι ευπαθείς ομάδες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ