Τετάρτη 21.10.2020
More

  Ενημερωτική Ημερίδα στο Μέτσοβο για το έργο Internet of Bins

  Ο Δήμος Μετσόβου διοργανώνει στο Μέτσοβο Ενημερωτική ημερίδα (Info Day) ανοικτή για το κοινό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Internet of bins «Κοινές πρωτοβουλίες για έξυπνη και βιώσιμη διαχείριση στερεών αποβλήτων» την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Μετσόβου.

  Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας [Interreg V-A Greece – Albania] 2014-2020 και έχει ως στόχο  την ενημέρωση του κοινού και των ενδιαφερόμενων φορέων σχετικά με τους γενικούς στόχους του έργου και τα αποτελέσματα του έργου.

  Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εταιρών του έργου και συγκεκριμένα: Δήμος Ζηρού (Επικεφαλής Εταίρος, Ελλάδα), Δήμος Μετσόβου (Δικαιούχος 2, Ελλάδα), Περιφερειακό Κέντρο Ανάπτυξης και Συνεργασίας (Δικαιούχος 4, Αλβανία)

  Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Πράξης “INTERNET OF BINS” είναι:

  ·         Αναβάθμιση της διασυνοριακής ικανότητας στο τομέα διαχείρισης αποβλήτων,

  ·         Επίτευξη οικονομίας κλίμακας στο τομέα διαχείρισης αποβλήτων,

  ·         Εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων,

  ·         Συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος,

  ·         Δοκιμή νέων πρακτικών και μεθοδολογιών προς χρήση και από άλλους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης,

  ·         Ανάπτυξη και λειτουργία πλατφόρμας διαμοιρασμού δεδομένων διαθέσιμη προς χρήση και από άλλους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης,

  ·         Προώθηση της εφαρμογής των Κοινοτικών και Εθνικών Νομοθεσιών και συγκεκριμένα των όσων αφορούν την εφαρμογή της Οδηγίας 2008/98,

  ·         Ενθάρρυνση μιας «έξυπνης» και οικολογικά προσανατολισμένης «συμμαχίας» σε Ελλάδα-Αλβανία για την ανάπτυξη θεματικών διασυνοριακών και συνεργατικών δικτύων,

  ·         Προσανατολισμός σε νέου τύπου «επενδύσεις» στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων με απτά και ορατά αποτελέσματα,

  ·         Βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών των συστημάτων συλλογής αποβλήτων για μεγιστοποίηση ανακύκλωσης/ανάκτησης ρευμάτων αποβλήτων μέσω αποδοτικότερου σχεδιασμού.

  Ιστοσελίδα του έργου: www.internetofbins-project.eu

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Κρίσιμη ημέρα για τη λήψη και νέων μέτρων

  Κρίσιμη ημέρα η σημερινή αφού θα κριθεί αν θα επιβληθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα σε περιοχές της περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και τα Ιωάννινα

  Ενίσχυση με μέσα καθαριότητας στα σχολεία

  Έχουν τη δυνατότητα προμηθειών σύμφωνα με τη σχολική επιτροπή

  Με συνεργασία η καθαριότητα στην παραλίμνια ζώνη

  Με συνεργασία θα γίνεται ο καθαρισμός της παραλίμνιας ζώνης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.