Τετάρτη 25.11.2020
More

  Ενίσχυση με μέσα καθαριότητας στα σχολεία

  Έχουν τη δυνατότητα προμηθειών σύμφωνα με τη σχολική επιτροπή

  Τη δυνατότητα της προμήθειας και επιπλέον μέσων καθαριότητας και απολύμανσης, σε όποιο βαθμό κρίνουν οι διευθυντές των σχολείων, έχουν οι σχολικές επιτροπές, ώστε να εξασφαλίζεται η επάρκεια των μέσων αυτών, σε μία συνολική προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας και εντός των σχολικών αιθουσών.

  Η κατάσταση και στην πόλη των Ιωαννίνων εδώ και δύο περίπου εβδομάδες δεν εξελίσσεται ομαλά γενικότερα με την καταγραφή των κρουσμάτων, πλην όμως παρότι πολλά τμήματα σχολείων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, θεωρείται, ότι η κατάσταση στα σχολεία δεν είναι δραματική ως προς τη διασπορά του ιού εντός της σχολικής κοινότητας.

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Ιωαννιτών, Βασίλης Τσαμπαλάς, έχει δοθεί η σχετική εντολή στους διευθυντές των σχολείων να ενεργούν, όπως αυτοί κρίνουν σκόπιμο για την προμήθεια υλικών και μέσων καθαριότητας, υγιεινής και απολύμανσης. «Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχουμε σε εκκρεμότητα αιτήματα, για χρηματοδότηση ώστε να γίνει προμήθεια τέτοιων υλικών», ανέφερε ο κ. Τσαμπαλάς.

  Πετρέλαιο από σήμερα

  Στο μεταξύ, υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο προμηθευτή πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες των σχολείων για τα δύο επόμενα χρόνια, που αναφέρεται σε συνολική ποσότητα πετρελαίου 1,2 εκ. λίτρων και από σήμερα θα ξεκινήσει η διάθεση του σε σχολεία που έχουν αιτηθεί. Υπάρχουν ωστόσο ακόμη σημαντικές ποσότητες στις δεξαμενές των σχολείων από την περσινή χρονιά, καθώς η περίοδος της καραντίνας μείωσε σημαντικά τις ποσότητες που καταναλώθηκαν.

  Τέλος, ο κ. Τσαμπαλάς αναφέρθηκε και στις προσλήψεις των καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία, λέγοντας πως η Σχολική Επιτροπή έχει υποβάλλει πρόταση στη Διεύθυνση Παιδείας ώστε οι εργαζόμενοι που έχουν λίγες ώρες, να επεκτείνουν τις συμβάσεις τους και αυτές να γίνουν πλήρους απασχόλησης, ώστε στο διάστημα που ακολουθεί και το οποίο αναμένεται δύσκολο για όλους, να μπορούν να καλύψουν ανάγκες σε περισσότερες σχολικές αίθουσες.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  21 νέα κρούσματα στην Ήπειρο-16 στα Ιωάννινα

  Στα 21 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  2.135 νέα κρούσματα-Ρεκόρ με 565 διασωληνωμένους, 101 νεκροί

  Μια ακόμη θλιβερή ημέρα στη χώρα μας καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 101 νεκρούς, 2.135 νέα κρούσματα κορωνοϊού

  Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ

  Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη σημερινή τηλεδιάσκεψη

  Στ. Πέτσας: Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό

  Απίθανο το ενδεχόμενο άρσης του lockdown στις 1 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.