Τρίτη 09.03.2021
More

  Ενίσχυση σχολείων για προμήθειες υλικών

  Κατανεμήθηκαν πιστώσεις από τη Σχολική Επιτροπή

  Στην κατανομή μίας ακόμη πίστωσης στις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων, προχώρησε χθες στη συνεδρίασή της η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ιωαννιτών.

  Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης, δύο στον Κατσικά και ένα στην Ανατολή, έχουν εντείνει την ανησυχία μεταξύ της σχολικής και μαθητικής κοινότητας, αναφορικά με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στο σχολικό περιβάλλον, όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα.

  Η συζήτηση για την ανάγκη απολύμανσης των σχολικών αιθουσών είναι πια στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο η οδηγία και το πρωτόκολλο των ενεργειών από τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου, δεν προβλέπουν τη συγκεκριμένη ενέργεια ως βασική, αλλά αυτό ήδη έγινε και αν χρειαστεί θα γίνει ξανά, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.

  Από την άλλη, όπως επιβεβαίωσε σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Τσαμπαλάς, η νέα κατανομή των πιστώσεων έγινε για να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια στις διευθύνσεις των σχολείων, να προμηθευτούν επιπλέον μέσα αντισηψίας και καθαριότητας, αν και τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία αναφορά για τέτοιου είδους ελλείψεις στα δημοτικά της πόλης.

  «Προφανώς μετά τα κρούσματα σε τρία παιδάκια έχουμε μεγαλύτερη ανησυχία, όπως μας εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, θα πρέπει όμως να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον ιό, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης και να μη φοβηθούμε, γιατί ο φόβος είναι εκείνος που θα μας οδηγήσει και σε λάθος συμπεράσματα και ενδεχομένως σε λάθος επιλογές και αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Τσαμπαλάς.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ