Τρίτη 07.02.2023
More

  Ενισχύστε την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

  Κάλεσμα του αντιδημάρχου Βαγγέλη Πήχα στους μαθητές

  Κάλεσμα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην μεγάλη προσπάθεια αύξησης της ανακύκλωσης και ειδικότερα της ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στους μωβ κάδους απεύθυνε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευάγγελος Πήχας.

  Σε όλη την πόλη έχουν τοποθετηθεί περί τους 70 κάδους στους οποίους οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν ρούχα και παπούτσια. Όπως εξήγησε ο κ. Πήχας ένα μέρος αυτών, που θα κρίνονται κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση, θα διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα υπόλοιπα θα οδηγούνται για ανακύκλωση.

  Ο κ. Πήχας επανέλαβε ότι η ανακύκλωση αποτελεί ένα στοίχημα για κάθε δημοτική αρχή. Η επέκταση και η διεύρυνσή της είναι άμεση προτεραιότητα για τον Δήμο Ιωαννιτών. «Πιστεύω ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν χρησιμοποιώντας τους μωβ κάδους για την εναπόθεση ρούχων και υποδημάτων που δεν χρησιμοποιούν» είπε χαρακτηριστικά καλώντας  όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια με κοινό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος αφενός και της κοινής τσέπης αφετέρου.

  Ερωτηθείς για τα πρώτα συμπεράσματα από την τοποθέτηση των μωβ κάδων στην ευρύτερη περιοχή εξήγησε ότι είναι θετική είναι η ανταπόκριση των δημοτών ευχόμενος να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ποσοστό των ανθρώπων που συμμετέχουν στην διαδικασία και ειδικότερα των νέων παιδιών.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ