Πέμπτη 24.09.2020
More

  Εννέα αστυνομικοί σε καραντίνα στη Θεσπρωτία

  Σε καραντίνα βρίσκονται εννέα αστυνομικοί στη Θεσπρωτία

  Συνολικά εννέα αστυνομικοί από τρεις διαφορετικές υπηρεσίες της Α.Δ. Θεσπρωτίας έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού ήρθαν σε επαφή με δύο ανήλικους οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

  Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, όταν τέσσερα αδέρφια, πρόσφυγες από τη Συρία, ηλικίας από 4 έως 16 ετών, έφτασαν στην Ηγουμενίτσα και εντοπίστηκαν να περιφέρονται στο λιμάνι. Η ΠΕ Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την ΑΔ Θεσπρωτίας κινητοποιήθηκαν και τα παιδιά μεταφέρθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης, ενώ υποβλήθηκαν και σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

  Τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Εργαστήριο Αναφοράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βγήκαν το βράδυ της Τετάρτης και επιβεβαίωσαν ότι τα δύο παιδιά είναι θετικά. Σήμανε έτσι συναγερμός και τα παιδιά πρόκειται να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα αφού προς το παρόν είναι ασυμπτωματικά.

  Οι αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά είτε κατά τη μεταφορά τους στο ξενοδοχείο είτε κατά τη διαμονή τους εκεί, στο πλαίσιο της υπηρεσίας προστατευτικής φύλαξης έχουν μπει σε καραντίνα επτά ημερών και μόλις το διάστημα αυτό παρέλθει θα κάνουν το τεστ ανίχνευσης για να διαπιστωθεί αν είναι φορείς ή όχι, ώστε να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Απορρίμματα στην Ήπειρο; Λίγα και μόνον από Κέρκυρα

  «Παγώνει» το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από άλλες περιοχές στην Ήπειρο

  Πρώτη συνεδρίαση για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ιωαννιτών

  Προχωρά η νέα γέφυρα στην Πλάκα

  Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

  «Λουκέτο» σε ΔΕΥΑ βάζει το υπ. Περιβάλλοντος!

  118 ΔΕΥΑ αναμένεται να κλείσουν πανελλαδικά

  Κονδύλια 118 εκ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία

  Δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.