Τρίτη 11.08.2020
More

  Ενότητα Πολιτών: «Ερασιτεχνικοί, αν όχι επικίνδυνοι, οι χειρισμοί της ΔΕΥΑΙ»

  Για ερασιτεχνικούς χειρισμούς σε σοβαρά θέματα κατηγορούν τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, τα μέλη της παράταξης «Ενότητα Πολιτών», Θωμάς Γιωτίτσας και Μάκης Χρυσοστόμου.

  Μετά την αιφνιδιαστική πρόσκλησή που έλαβαν τα δύο μέλη της παράταξης «Ενότητα Πολιτών», Θωμάς Γιωτίτσας και Μάκης Χρυσοστόμου, για έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της ΔΕΥΑΙ σήμερα το μεσημέρι, απέστειλαν την ακόλουθη επιστολή στον πρόεδρο της Επιχείρησης, καταγγέλλοντας τη Διοίκηση για ερασιτεχνικούς χειρισμούς σε σοβαρά θέματα, όπως την μεταφορά της παραγόμενης λυματολάσπης και της πρόσκλησης που υποβλήθηκε από το Δεκέμβριο για ένταξή στο ΕΣΠΑ του έργου που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου της Κρύας.

  Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

  «Κύριε πρόεδρε,

  Με έκπληξη για ακόμη μια φορά ενημερωθήκαμε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ σήμερα στις 2 το μεσημέρι. Δυστυχώς, συνεχίζετε μια τακτική πλήρους απαξίωσης των μελών του ΔΣ, και κυρίως των μελών της παράταξης μας, η οποία ξεκίνησε με τις δια περιφοράς συνεδριάσεις των τελευταίων 4 μηνών, συνεχίστηκε με την άρνηση σας να μας παράσχετε σημαντικά έγγραφα για τα οποία εξακολουθούμε να έχουμε πλήρη άγνοια (Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια για τα δίκτυα της οδού Νιάρχου) και ολοκληρώνεται σήμερα με την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για θέματα τα οποία δεν έχουν σε καμία περίπτωση την έννοια του κατεπείγοντος, αφού ήσασταν απόλυτος γνώστης των χρονοβόρων διαδικασιών για τον νέο διαγωνισμό της λυματολάσπης εδώ και πολύ καιρό, κάτι για το οποίο σας προειδοποιήσαμε κι εμείς με την από 29/05/2020 επιστολή μας.

  Οι χειρισμοί σας στο συγκεκριμένο θέμα από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων σας είναι επικίνδυνοι και εξαιρετικά επιζήμιοι. Το ιστορικό των αποφάσεων σας είναι γνωστό. Σήμερα, έχετε καταστεί όμηρος των τραγικών επιλογών σας, χωρίς σύμβαση εδώ και ένα μήνα για τη μεταφορά της παραγόμενης λυματολάσπης, και χωρίς σύμβαση για τη μεταφορά της αποθηκευμένης λυματολάσπης, ένα έργο απολύτως απαραίτητο και για την έναρξη κατασκευής της επέκτασης του Βιολογικού.

  Σήμερα ανακαλύψατε ξαφνικά ότι οι διαδικασίες για διεθνείς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς είναι χρονοβόρες;

  Σήμερα ανακαλύψατε ότι η επέκταση της προηγούμενης σύμβασης αρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς της παραγόμενης λυματολάσπης για 2 μόνο μήνες;

  Σήμερα ανακαλύψατε ότι ο νέος διαγωνισμός που φέρνετε προς έγκριση θα καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς της παραγόμενης λυματολάσπης το πολύ για 3 μήνες, ενώ στο χρονοδιάγραμμα για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό εκτιμάτε την υπογραφή σύμβασης στην καλύτερη περίπτωση σε 6 μήνες; Πως θα καλύψετε αργότερα το αναπόφευκτο κενό που θα προκύψει;

  Σε σχέση με το 2ο θέμα, αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης του αντλιοστασίου της Κρύας, η εισήγηση είναι ελλιπής καθώς υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

  Γιατί δεν μας προσκομίσατε το έγγραφο της Διαχειριστικής Αρχής με το οποίο ζητά συμπληρωματικά στοιχεία;

  Γιατί ο φάκελος που απεστάλη για έγκριση χρηματοδότησης στην Πρόσκληση 81 ήταν ελλιπής, όταν μάλιστα ανατέθηκε σε εξωτερικό συνεργάτη η σύνταξη του, ο οποίος μάλιστα πληρώθηκε αδρά;

  Υπάρχει κίνδυνος μη έγκρισης της πρότασης;

  Πόσο είναι το κόστος που θα επωμιστεί η Επιχείρηση για τις συνδέσεις με τον ΔΕΔΔΗΕ;

  Κύριε πρόεδρε, σας θέτουμε όλα τα παραπάνω ερωτήματα και προβληματισμούς για τα 2 θέματα της σημερινής συνεδρίασης με τον αδόκιμο τρόπο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Επιθυμία μας ήταν και είναι η συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις του ΔΣ ώστε να συζητάμε στα θεσμικά όργανα. Σας καλούμε να σεβαστείτε τα μέλη του ΔΣ και να σταματήσετε πρακτικές που μας προσβάλουν και δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να επιτελέσουμε τον θεσμικό μας ρόλο, για τον οποίο άλλωστε όλοι μας έχουμε εκλεγεί.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  126 νέα κρούσματα – Ένα στην Πρέβεζα

  Στα 126 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.  

  Το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – Ελληνικές φρεγάτες το καλούν να αποχωρήσει

  Το σκάφος έχει απλώσει καλώδια αλλά δεν μπορεί να προβεί σε έρευνες

  Νέα έκτακτα μέτρα – Απαγορεύσεις και ωράρια

  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα, έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων στη χώρα. 

  Τρίτο ατύχημα στο ίδιο σημείο! (φωτογραφίες)

  Η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ετών, ήταν η σημερινή, που σημειώθηκε ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα, στη συμβολή Παλάσκα και Ιπποκράτους μεταξύ Βοτανικού και Ανατολής

  Εν αναμονή των αναλύσεων για το «κόκκινο στρώμα» στην Παμβώτιδα

  Ένα μικρό τμήμα της Παμβώτιδας απέκτησε ένα «κόκκινο στρώμα» στην επιφάνειά της

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.