Δευτέρα 26.02.2024
More

  «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» -Καμία μόνη απέναντι στη βία

  Το δικό της, ηχηρό, μήνυμα για την 25η Νοεμβρίου, τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, έστειλε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

  «Η βία κατά των γυναικών, η οποία περιλαμβάνει εγκλήματα όπως σεξουαλικές επιθέσεις, βιασμούς, και φτάνει ακόμα και στο φόνο, συνιστά κατάφορη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.  Ο αντίκτυπος της βίας κατά των γυναικών δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα. Επηρεάζει όλους: την οικογένεια, το φιλικό περιβάλλον, την κοινωνία στο σύνολό της.

  Η σιωπηλή ανοχή της κοινωνίας και ο φόβος για το κοινωνικό στίγμα συνεχίζουν να αποτρέπουν την καταγγελία τέτοιων περιστατικών από τις ίδιες τις γυναίκες.

  Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες ώστε οι γυναίκες που δέχονται οποιαδήποτε μορφή βίας να την καταγγέλλουν άμεσα.

  Παράλληλα, οφείλουμε όλοι, σαν κοινωνία, να ενδυναμώσουμε θεσμούς και δομές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί για να στέκονται δίπλα σε κάθε γυναίκα – θύμα βίας», σημειώνει η παράταξη.

  Ταυτόχρονα, σημειώνει πως «είναι χρέος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» ως μιας παράταξης που υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται την θέση της μηδενικής ανοχής στη βία είναι οι δράσεις μας να επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, κυρίως όμως μέσα στα σχολεία που θα στέκονται απέναντι σε κάθε πράξη που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», αναφέρει η παράταξη για να στείλει το μήνυμα πως «Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη, είμαστε όλοι και όλες εδώ δίπλα της.

  Καμία γυναίκα να μην φοβάται, μπορεί να μας εμπιστευτεί. Είμαστε εδώ για να της δείξουμε το δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει.  Είμαστε εδώ για να της δείξουμε πόσο αξίζει. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε μαζί της ώστε να μην της ξανασυμβεί και να μην ξανασυμβεί σε καμία γυναίκα. Φέτος οι γυναίκες της παράταξής μας έστειλαν με τον δικό τους τρόπο, μια μικρή δραματοποιημένη δράση η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», ένα ακόμη μήνυμα: «Κάνε το φόβο σου δύναμη».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ