Δευτέρα 25.05.2020
More

  Εντατικοποίηση συνεργασίας Δήμου Αρταίων και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  Συνάντηση με τον Πρόεδρο Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τσίνα Αναστάσιο, πραγματοποίησε σήμερα στο κτίριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου στην Άρτα, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρ. Τσιρογιάννης.

  Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Παντελής Κωλέτσος, η Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κοσμήτορας της Σχολής κα. Αθηνά Τζώρα και η Προϊστάμενη του Τμήματος Περιβαλλοντολογικού Σχεδιασμού του Δήμου Αρταίων και Γεωπόνος, Φωτεινή  Κουτσούμπα.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου. Στόχος της συνάντησης, ήταν η συνεργασία των Φορέων, με σκοπό τις παραγωγικές δραστηριότητες της αγροτικής κατεύθυνσης, ενσωματώνοντας παράλληλα καινοτόμα επιστημονικά δεδομένα. Θα δοθεί με αυτόν τον τρόπο μια λειτουργική διασύνδεση μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, της αγοράς, των καταναλωτών και της κοινωνίας σε τοπικό επίπεδο.

  Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης στάθηκε στην σημασία και στην δυναμική του Ανώτατου Ιδρύματος, ενώ αναφέρθηκε στην συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Δήμο Αρταίων, η οποία όπως τόνισε, έχει κοινό παρονομαστή στην ανάπτυξη της περιοχής.

  «Βασικός μας στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τη δυναμική του, θέλουμε να στηρίξουμε τις σχολές του Πανεπιστημίου μας και να συνεργαστούμε προς όφελος της πόλης και των πολιτών, για αυτό και στοχεύουμε σε μια πολύπλευρη συνεργασία, μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που, μεταξύ άλλων, θα αφορά την:

  • Άμεση λειτουργία του Αγροδιατροφικού Πάρκου
  • Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας και Δράσεων για την αγροτική παραγωγή
  • Πιστοποίηση ακτινιδίων
  • Δημιουργία Τοπικού Σήματος Αγροτικών Προϊόντων
  • Δημιουργία Εδαφολογικών χαρτών
  • Συνεργασία χρηματοδότηση σε για Ευρωπαϊκά και άλλα Προγράμματα
  • Αξιοποίηση Γεωθερμικού Πεδίου
  • Ανθοκομική έκθεση
  • Μελέτες για την αισθητική αναβάθμιση – Πάρκων – Πλατειών – Νησίδων».

  Ενώ συνέχισε «Επιβάλλεται να υπάρξει ταύτιση απόψεων και συνέργειες με το Πανεπιστήμιο.

  Η υλοποίησή τους προϋποθέτει την ύπαρξη κατάλληλης και ευέλικτης οργανωτικής δομής, η οποία θα έχει συντονιστικό και επιβλέποντα ρόλο».

  Οι δυο πλευρές συμφώνησαν, ότι η στενή συνεργασία του Δήμου Αρταίων και του Πανεπιστημίου αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να υπάρξουν δράσεις στο παραπάνω πλαίσιο.

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Ιουνίου

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε και επισήμως το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών την 1η Ιουνίου. 

  Ετοιμασίες για τους πρώτους πελάτες της Δευτέρας

  Οι τελευταίες λεπτομέρειες απέμειναν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και στα Γιάννενα, ενόψει της επαναλειτουργίας τους από αύριο Δευτέρα.

  Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

  Τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από το κίνημα των Νεότουρκων του Κεμάλ Ατατούρκ, τίμησαν σε μία λιτή τελετή η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών – Σπουδαστών Ιωαννίνων.

  Μ. Κεφάλα – Προτεραιότητα η στήριξη της εργασίας

  Συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η πανδημία σε βάθος χρόνου, εμφανίστηκε η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία Κεφάλα, σε δηλώσεις της στο ITV.

  Απελευθερώνονται οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις από Δευτέρα

  Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα επιτρέπονται πλέον οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις των πολιτών και προς τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, καθώς έως σήμερα ελεύθερη είναι μόνο η μετάβαση προς την Κρήτη.  

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.