Δευτέρα 24.06.2024
More

  Έντονες αντιδράσεις για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις

  Πρωτοφανείς εικόνες έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων με εν χορώ αποδοκιμασίες

  Πρωτοφανείς ήταν οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο των Ιωαννίνων, με εκατοντάδες αστυνομικούς να αποδοκιμάζουν εν χορώ τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί είναι γνωστά και διαχρονικά, όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τροπολογία που κατατέθηκε τη Μεγ. Δευτέρα στη Βουλή και ψηφίστηκε τη Μεγ. Τετάρτη, με την οποία προβλέπεται η υποχρεωτική μετακίνηση αστυνομικών από την επαρχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα για διάστημα τριών μηνών, χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους, αλλά παράλληλα και με μείωση της ημερήσιας αποζημίωσης για τη διανυκτέρευση από το ύψος των 80-100 ευρώ που ίσχυε, στα 30 ευρώ.

  Όταν ο κ. Νικολακόπουλος έφτασε με τη συνοδεία του στο σημείο, οι συγκεντρωμένοι διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και μπλόκαραν την είσοδο του υφυπουργού και της συνοδείας του στο κτίριο υπό έντονες αποδοκιμασίες για τις κυβερνητικές αποφάσεις.

  Ακολούθησε σύσκεψη του κ. υφυπουργού με τους εκπροσώπους των Ενώσεων, όπου όμως απλώς επιβεβαιώθηκε η διάσταση απόψεων, όπως φρόντισαν να τονίσουν στις δηλώσεις που ακολούθησαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων.

  «Πάντα ακούμε τους προβληματισμούς και τα αιτήματα του προσωπικού, όμως οι αποφάσεις που λαμβάνουμε, είναι πρωτίστως για την καλύτερη και ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος.

  Απογοήτευση και ραντεβού στην Αθήνα

  Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για τις απαντήσεις που έλαβαν από τον υφυπουργό, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την τροπολογία. Έτσι, έδωσαν ραντεβού για την πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προσδιοριστεί για αύριο Παρασκευή στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των Ενώσεων ολόκληρης της χώρας.

  Για μία Πολιτεία που λαμβάνει αποφάσεις που καθιστούν φτωχό και αναξιοπρεπή τον Έλληνα αστυνομικό έκαναν λόγο στις δηλώσεις τους, ο Βασίλης Νάκος, Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσπρωτίας, όπως επίσης οι πρόεδροι των Ενώσεων Ιωαννίνων και Πρέβεζας Αν. Κωνσταντινίδης και Ευάγ. Μυλωνάς αντίστοιχα, καλώντας παράλληλα τους βουλευτές και τους τοπικούς φορείς να τοποθετηθούν ξεκάθαρα.

  Για αποφάσεις που γεμίζουν με οργή και αγανάκτηση τους αστυνομικούς έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου της ΕΛ.ΑΣ Θεόδ. Κολιοπάνος.

  Στην κινητοποίηση βρέθηκαν νωρίς το πρωί και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αστυνομικών και στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισαν αιτήματά τους, η βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Αριστερά, Μερ. Τζούφη, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρ. Γρίβας.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ