Σάββατο 25.05.2024
More

  Εντός Βουλής ο Ν. Έξαρχος, εκτός ο Γ. Αμυράς

  Ανατροπή τεράστιου μεγέθους στην κατανομή των εδρών των εθνικών εκλογών στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων

  Ανατροπή τεράστιου μεγέθους στην κατανομή των εδρών των εθνικών εκλογών στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων, σημειώθηκε με απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής καθώς το ΚΚΕ εκλέγει βουλευτή και παίρνει την έδρα από τη Ν.Δ.

  Συνέπεια της απόφασης αυτής είναι ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, τρίτος στη σειρά κατάταξης με βάση τη σταυροδοσία στο νομό Ιωαννίνων, να μένει εκτός Βουλής και την έδρα να καταλαμβάνει το ΚΚΕ, εκλέγοντας βουλευτή τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης, Νίκο Έξαρχο.

  Με βάση λοιπόν την παραπάνω εισήγηση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής και την απόφαση του Αρείου Πάγου – που δεν αναμένεται πάντως να είναι διαφορετική – η Ν.Δ εκλέγει δύο βουλευτές στα Ιωάννινα, τον Κων. Τασούλα και τη Μαρ. Κεφάλα, ενώ από μία έδρα παίρνουν ο ΣΥΡΙΖΑ με την Μερ. Τζούφη, το ΠΑΣΟΚ με τον Ιωάν. Τσίμαρη και το ΚΚΕ με τον Νίκο Έξαρχο.

  Να σημειωθεί ωστόσο, ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι βουλευτές έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης, με τη διαδικασία όμως αυτή να είναι περισσότερο χρονοβόρα. Έτσι, στην ορκωμοσία της Βουλής θα παραστεί κανονικά ο Νίκος Έξαρχος από το ΚΚΕ που θα ορκιστεί για τρίτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων, αλλά ίσως αυτή να είναι και η τυχερή του, καθώς τις δύο πρώτες φορές (2012 και Μάιος 2023 αντίστοιχα) η χώρα οδηγήθηκε σε νέες εκλογές, λόγω του μη σχηματισμού Κυβέρνησης.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ