Τετάρτη 29.03.2023
More

  Επαφές Σταύρου Καλογιάννη κατά το διάστημα των εορτών

  Συνεχείς επαφές με συμπολίτες μας και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ο Σταύρος Καλογιάννης κατά το διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων

  Συνεχείς επαφές με συμπολίτες μας και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ο Σταύρος Καλογιάννης κατά το διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων, σε Κοινότητες των Δήμων Κόνιτσας, Δωδώνης, Ζίτσας, Πωγωνίου και Μετσόβου. Ειδικότερα, τις παραμονές των Χριστουγέννων επισκέφθηκε το Καλπάκι και την Κόνιτσα, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους Δήμαρχους κυρίους Κ. Καψάλη και Ν. Εξάρχου αντίστοιχα, θέματα που απασχολούν τους Δήμους και ιδίως τις παραμεθόριες Κοινότητες, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού στις τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων.

  Τους ενημέρωσε για τη νέα παρέμβασή του στη Βουλή με θέμα την ολοκλήρωση των μελετών του άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, που εκκρεμεί επί μακρόν και δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι το Υπ. Υποδομών πρέπει να ανακοινώσει επίσημα το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών, ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ και δημοπράτησης του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά. Στην Κόνιτσα παραβρέθηκε και στη βράβευση μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

  Επισκέφθηκε, επίσης, τις Κοινότητες Πεστών, Τερόβου και Σκλίβανης του Δήμου Δωδώνης, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε θέματα επικαιρότητας, όπως τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και τα έργα υποδομής στην περιοχή. Ακολούθως, στις 29/12, επισκέφθηκε την Ελεούσα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μ. Πλιάκο, τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Π. Λιάκο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δ. Λάμπρου, τον Πρόεδρο των ΝΠΔΔ του Δήμου κ. Π. Γρίβα και δημοτικούς συμβούλους, με τους οποίους είχε εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο, όπως την κατανομή των ανταποδοτικών τελών από ΑΠΕ χωροθετημένες στα όρια του Δήμου, τα προβλήματα στο έργο επέκτασης του κτιρίου του Δημαρχείου, τις επιπτώσεις που προκαλούνται στον δημοτικό προϋπολογισμό από τις αυξημένες τιμές της ενέργειας. Συζήτησαν, επίσης, τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για την αυτοδιοίκηση μέσω αξιοποίησης των κονδυλίων της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης.

  Ο Σταύρος Καλογιάννης ενθάρρυνε τη δημοτική Αρχή Ζίτσας να προχωρήσει στη δημιουργία διαδημοτικής Ενεργειακής Κοινότητας και δήλωσε ότι παραμένει στη διάθεση του Δήμου για την προώθηση αυτών των θεμάτων.

  Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, ο Σταύρος Καλογιάννης παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και στην καθιερωμένη δεξίωση της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μέγαρο της Αστυνομίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό τους.
  Χθες επισκέφθηκε το Μέτσοβο, συνάντησε κατοίκους και εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου και της εστίασης, οι οποίοι δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από τη μεγάλη τουριστική κίνηση. Ο Δήμαρχος κ. Κ. Τζαφέας τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής για τους επόμενους μήνες και συζήτησαν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

  Ακολούθως, ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε το Ανθοχώρι, συζήτησε με ντόπιους και πολλούς επισκέπτες και επισκέφθηκε το υπέροχα αναπαλαιωμένο συγκρότημα υδροκίνησης της προβιομηχανικής εποχής, το οποίο δύο νέοι του χωριού, ο Γιάννης και ο Γιώργος Γεωργίου, ανέδειξαν με τη δουλειά τους σε τοπόσημο του ορεινού όγκου της Πίνδου.
  Για τις επόμενες ημέρες ο Σταύρος Καλογιάννης έχει προγραμματίσει επισκέψεις σε Κοινότητες του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και του Δήμου Ζίτσας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ