Δευτέρα 22.07.2024
More

  Επανέρχεται η προοπτική διαγωνισμού για αναδόχους

  Ραντεβού για μία ακόμη δυναμική κινητοποίηση με αντίστοιχο κάλεσμα στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, όπως όμως και στους φορείς της αυτοδιοίκησης, δίνουν το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΠΓΝΙ, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω του Συλλόγου Εργαζομένων και των παρατάξεων, για την αποτροπή της έγκρισης από τη διοίκηση του νοσοκομείου των τεχνικών προδιαγραφών για τον διαγωνισμό ανάδειξης αναδόχου, με προϋπολογισμό 6,5 εκ. ευρώ.

  Η προγραμματισμένη συζήτηση για την προηγούμενη εβδομάδα ματαιώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Δερδεμέζη, όμως στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ το θέμα επανέρχεται καθώς είναι προφανές, ότι ασκούνται ισχυρές πολιτικές πιέσεις από το υπουργείο Υγείας, ώστε να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες και το συντομότερο να γίνει ο διαγωνισμός για τον οποίο είχε μιλήσει άλλωστε ξεκάθαρα από τα Γιάννενα, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης.

  Στα γραφεία της διοίκησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μία ακόμη συνάντηση μεταξύ διοίκησης και εκπροσώπων εργαζόμενων που απέβη άκαρπη με την κάθε πλευρά να επιμένει στις θέσεις της, για την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών από τη μία και για τη μη εισαγωγή του θέματος στη συνεδρίαση από την άλλη ή ακόμη κι αν αυτό γίνει, τουλάχιστον να μην ψηφιστεί από το συμβούλιο.

  Θα έλεγε κάποιος, ότι με τις «επιταγές» του υπ. Υγείας να είναι δεδομένες και σαφείς προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς ανάδειξης αναδόχων το συντομότερο, τα περιθώρια της διοίκησης του ΠΓΝΙ είναι εξαιρετικά περιορισμένα, καθώς οποιαδήποτε άλλη επιλογή, θα την φέρει αντιμέτωπη με τις αποφάσεις και πολιτικές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας. Από την άλλη όμως, τα μέλη του Δ.Σ διατηρούν το δικαίωμα της αυτοτελούς και ανεξάρτητης ψήφου και σε αυτήν επέμεινε ο Γεώρ. Πρέντζας από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών που μετείχε στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη με τον διοικητή κ. Δερδεμέζη.

  «Δεν πρόκειται για νομικό η νομικίστικο θέμα αλλά για το αν 173 εργαζόμενοι που ήταν εδώ στην πανδημία και είναι ακόμη και αμείβονται με 600 ευρώ θα έχουν δουλειά για να φέρουν ψωμί στο σπίτι τους. Ομόθυμα, η τοπική κοινωνία, συνδικαλιστικοί φορείς, το περιφ. συμβούλιο, κανείς δεν το θέλει γιατί είναι άδικο και αντιπαραγωγικό. Ο διοικητής θα φέρει το θέμα προς συζήτηση την Πέμπτη και δυστυχώς έχουν και πρακτικό του διαγωνισμού στα χέρια τους. Αυτό σημαίνει πως αν περάσει με θετική ψήφο από το Δ.Σ και αναρτηθεί στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ οι εταιρείες αποκτούν νομικά δικαιώματα και δυσκολεύει πάρα πολύ το ενδεχόμενο να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι. Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ να καταψηφίσουν την πρόταση αυτή και το σύνολο των φορέων να βρίσκεται την Πέμπτη στο ΠΓΝΙ για να στηρίξει το δικαίωμα παραμονής στην εργασία των συναδέλφων μας», ανέφερε ο κ. Πρέντζας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Προηγούμενο άρθρο
  Επόμενο άρθρο

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ