Σάββατο 04.12.2021
More

  Επιχείρηση καθαρισμού των τειχών του Κάστρου

  Ξεκίνησαν εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

  Είναι κάτι παραπάνω από δραματική, απαράδεκτη, αλλά και επικίνδυνη η κατάσταση στα τείχη του Κάστρου, με τα αυτοφυή φυτά, αλλά και δένδρα όπως οι αγριοσυκιές να έχουν καταλάβει ένα μεγάλο τμήμα τους.

  Οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες που συνηθίζουν να περπατούν περιμετρικά του παραλιμνίου, έχοντας από τη μία πλευρά τα τείχη του Κάστρου βλέπουν μάλιστα την πιο καλή εικόνα των τειχών, παρότι τα φυτά έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος αυτών.

  Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, μετά από χρόνια ανέλαβε την πρωτοβουλία του καθαρισμού των τειχών του Κάστρου και εξωτερικά, αλλά και στον περίδρομο που έχει καταληφθεί σχεδόν στο σύνολό του και παρότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στους πολίτες για διάφορους λόγους, είναι έτσι κι αλλιώς αδιάβατος. Οι εργασίες καθαρισμού των τειχών του Κάστρου ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες και συνεχίζονται, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων να υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα παρέμβασης αισθητικού χαρακτήρα, αλλά και σωστικού, αφού τα φυτά μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στον φέροντα οργανισμό τους.

  Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι η τελευταία φορά που έγινε μία συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού των τειχών του Κάστρου, ήταν πριν την κατασκευή του περίδρομου, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν μία δεκαετία…

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ