Παρασκευή 19.08.2022
More

  Επίλυση ζητημάτων επιχειρηματικότητας λόγω κορωνοϊού ζητά το Επιμελητήριο

  Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων απέστειλε σε μια σειρά Υπουργείων, ζητήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης για το γενικό καλό της επιχειρηματικότητας, αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

  Όπως αναφέρει η σχετική επιστολή:

  «Αντιλαμβανόμενοι απόλυτα τα σημαντικά προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω του covid-19, κατανοούμε αρκετά από τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης ωστόσο οφείλουμε για το γενικό καλό της επιχειρηματικότητας αλλά και της Ελληνικής οικονομίας να επισημάνουμε και ζητήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης.

  Με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σήμερα στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς οι κλάδοι των μεταφορών, η επιχειρηματικότητα και ακολούθως οι εργαζόμενοι αυτών, πλήττονται στον μέγιστο βαθμό.

  Με δεδομένο την σημερινή κατάσταση θα πρέπει άμεσα οι επιχειρηματίες που επιχειρούν σε Ελλάδα και Αλβανία, οι συνεργαζόμενοι κλάδοι τους (μεταφορές προϊόντων-πρώτων υλών) καθώς και οι εργαζόμενοι τους να εξαιρεθούν άμεσα από αυτά (τεστ, ποσοστό 750 ανά ημέρα, 7ημερη καραντίνα) διότι αντιλαμβάνεστε ότι άρχισαν ήδη να πλήττονται οικονομικά αφού όλοι οι παραπάνω πρέπει να ακολουθήσουν όλες τις πιο πάνω διαδικασίες και είναι αδύνατο να τις ακολουθούν και την ίδια ώρα να επιχειρούν και να εργάζονται.

  Δεν είναι δυνατόν Ελληνική εταιρία που εξάγει εμπορεύματα σε Αλβανική ή θυγατρική της στην Αλβανία να λειτουργήσει, την στιγμή που το ελληνικό φορτηγό δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω μετά τη παράδοση του φορτίου στην Ελλάδα λόγω υποβολής σε τεστ covid-19 το οποίο είναι άγνωστο πού θα πραγματοποιηθεί, σε ποια πόλη της Αλβανίας και τέλος να υποβληθεί και στην βάσανο για σειρά εισόδου, αφού και γι’ αυτόν ισχύει ο περιορισμός των 750 ατόμων ανά ημέρα.

  Στην περίπτωση δε των αλβανικών εταιριών που εισάγουν καθημερινά από την χώρα μας εμπορεύματα καθώς και πρώτες ύλες αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι το κόστος της οικονομικής ζημιάς λόγω μη εξαίρεσης τους από τα περιοριστικά μέτρα θα είναι πολύ μεγάλο και ανυπολόγιστο όχι μόνο για αυτούς, αλλά και για τη Ελληνική Οικονομία.

  Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση των παραπάνω σοβαρών ζητημάτων τα οποία θα δώσουν την δυνατότητα στην επιχειρηματικότητα να συνεχίσει να αναπνέει και στους εργαζόμενους να μπορέσουν να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον το οποίο έχουν περιέλθει οι οικογένειες τους.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ